Az alábbi esetben is elveszik a gyedet?
Bölcsibe kezdtük el a beszokatást, mert elkezdtem járni felnőtt képzésre, ahol a gyakorlati helyen adnak majd munkát, mivel korábban munkaerő kölcsönző cégtől voltam. Most már passzív gyeden vagyok, a munkaerő kölcsönző cég csak kifizető hely. A védőnő adott igazolást, az apja a lányunknak a rendőrségen dolgozik.
Megijedtem, mert azt olvastam, elveszik a gyedet anyától, ha nem dolgozik.
Apuka nevén is lehet bölcsis a gyerek?
Vagy csak anyukáén?
Teljesen összezavarodtam, mert rajta vagyok a munkakeresésen, ezért is kezdtem el a fizetős tanfolyamot, amit nem tudok folytatni, ha meg megszüntetik a gyest.. bunkó hozzászólásokat nem kérek, köszönöm, aki válaszol!
Csak akkor lehet bölcsi mellett gyedet folyósítani, ha dolgozol. Ez tény.
Igen, elvehetik (bármikor visszafizettethetik veled kamatostul).
Igen, járható út, hogy átadd a gyedet a férjednek.
Én azt nem értem, hogy a bölcsiben nem kértek munkáltatóit?
Nálunk a beiratkozáshoz is kérték apától anyától.Vagy szándéknyilatkozatot, hogy xy cég xy időponttól(ez a bölcsi kezdés napja) felvesz dolgozni.
És igen apa átveheti a gyedet DE csak akkor ha szülés ELŐTT ő saját jogon megszerezte a jogosultságot.
És fizetned kell a tb-det magad után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!