Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen esetben elveszik a jogsim?

Ilyen esetben elveszik a jogsim?

Figyelt kérdés
Tegyük fel céges autóval balesetezek mert egy egyenesben elszáll a fékem.Már hónapok óta azzal az autóval dolgozom és soha nem fordult ilyesmi elő.Céges autó,nem az enyém,nem én kell karbantartsam.A baleset nem az én hibámból történik.Ilyen esetben elvehetik a jogosítványom?
2016. márc. 4. 13:58
 1/8 anonim ***** válasza:
76%
Ha bizonyítható a műszaki hiba akkor nem.
2016. márc. 4. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:
22%
Forgalmi vizsga, első feladat: indulás előtt, napi szinten elvégzendő kötelező ellenőrzések
2016. márc. 4. 14:31
 3/8 anonim ***** válasza:
És? Elvégezte, nyilván fogott a fék, különben fék nélkül nehezen jutott volna túl az első kanyaron...
2016. márc. 4. 14:34
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Majd a biztosító eldönti, hogy a hirtelen beállt műszaki hiba vagy a vezető nem volt kellően alapos a karbantartást illetően. Egyébként meg kellene nézned a szerződésedet
2016. márc. 4. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:

"balesetezek mert egy egyenesben elszáll a fékem."

"A baleset nem az én hibámból történik."

Ez így nem ellentmondásos egy kicsit?

Amúgy ha nem te vagy a hibás, akkor nem kéne elvegyék a jogsid. És bizony előfordulhat sajnos, hogy egyik percről a másikra teljesen elmegy a fék, gondolom átvizsgálnák az autót, és akkor kiderülne, hogy mulasztás volt, vagy tényleg csak hirtelen műszaki hiba.

2016. márc. 4. 16:18
 6/8 anonim ***** válasza:

Utolsó:

Régi főnökömnek a vadonat új (15e km-t futott) Land Roverjében eldurrant a fékcső menet közben. Szerencséje, hogy épp nem szokásához híven 180 körül ment az autópályán hanem 15-el gurult egy mellékutcában.

Kiderült később, hogy a fékcső rögzítője eltörött és a cső ahogy elszabadult becsípődött valahova és akkor szakadt el.

Ez mégis mért lenne a sofőr hibája?

2016. márc. 4. 17:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy "sima" karambol miatt sose veszik el a jogsidat, ahhoz kicsit több kell, vagy ittasnak kell lenned.
2016. márc. 4. 19:14
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os

Pont ezt írtam, hogy sajnos bármikor előfordulhat hogy elmegy a fék egyik percről a másikra egy tökéletes műszaki állapotú autóban is. De olyanról is tudok, hogy teljes fékrendszer cserélve lett, de a szerelő gány munkát végzett, fokozatosan elfolyt a fékolaj, és egyszer csak padlóig ment a fékpedál.

2016. márc. 4. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!