Ilyen esetben mi a teendő? Én mit csináltam rosszul?
"Friss jogsis vagyok, vagyis már azért vezetgetek, és szetintem meg mások szerint is jól" - ehhez képest a leírásodból az derült ki, hogy bizonytalan voltál.
Nem baj a bizonytalanság, sőt természetes, az idézett mondatod az, amit értékelj azért át.
A történethez nem tudok hozzászólni, mert fontos részletekről említést sem tettél.
Le akartál fordulni.
De merre?
Jobbra, vagy balra?
Irányjelző ment?
Ha irányjelzés nélkül haladsz lassan, persze, hogy villognak, nem értik mit szeretnél.
Lekanyarodás előtt első teendő a szándék jelzése, lassítani csak azt követően kellene.
Semmit nem csináltál rosszul. Aki így előzget, az nem tud vezetni, és szerinte mindenki balphasz, csak dudál és villog, nem érti, hogy ő a hülye.
Amúgy üdv a klubban, a közlekedés nagyrészt arról fog szólni, hogy más impotens barom által teremtett baleset-helyzetet kivédjed.
Magad helyett esetleg a mögötted jövőt hibáztathatnád, mert ő nem tartott követési távot.
Szabálytalannak nem szabálytalan. De mondjuk amikor anno tanultam vezetni ott is azt tanították, hogy mindig a megengedett maximum közelében kell autózni és ez a valóságban is igaz. Ergo szerintem azok sokkal több veszélyhelyzetet okoznak, akik 100 helyett 80-al mennek, mint akik 100 helyett 110-el. Nagyon egyszerű: képzeld magad a másik helyébe: mondjuk nem a szomszéd faluba megy, hanem egy hosszú utat tesz meg, nyilván nem 80-al szeretné megtenni. Rááll az esetedben egy 100-as tempóra, rohadt idegesítő rendszeresen lelassítgatni 80-ra, főleg úgy, hogy láthatóan ezt semmi nem indokolja. Nyilván az ötödik ilyennél sok ember feszültebb lesz és belemegy olyan előzésekbe, amibe nem volna szabad.
Ha mindenképp lassan akarsz menni ilyenkor azzal segítheted, hogy kicsit kintebb húzódsz és amikor szabad a pálya az előzésre jelzel neki!
Amúgy meg a leírásod alapján tényleg bizonytalannak tűnsz.
Illetve még annyi, hogy amikor láttad, hogy nem tudja befejezni az előzést, ott tényleg rá kellett volna lépned a gázra, hogy csinálj magad mögött helyet, hogy be tudjon jönni. Ez a te érdeked is, mert ha ebből baleset lesz valószínűleg Te is benne leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!