Ezt megtehetik?

Figyelt kérdés
December közepén vettek fel munkába rendvédelmi szervhez határozatlan időre. Kiderült hogy 6hetes terhes vagyok már 2 éve próbálkozunk. Elmondtam az egyik munkatársamnak aki valószínűleg elmondta a főnöknek és azonnali hatállyal megszüntették a munkaviszonyom. Ugye 3 hónap próbaidő van. Így felmondhatnak nekem? Nyilván akartam dolgozni ameddig csak bírok. Sajnos így semmi pénzt se fogok kapni mivel fél éve volt munkám utoljára. Sehová nem fognak felvenni terhesen. Annyira vágytunk már babára
2019. jan. 9. 20:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nyugodjatok meg van pénzünk nem is kevés.
2019. jan. 10. 00:30
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi nyugodtak vagyunk, nem a mi problèmánk.
2019. jan. 10. 09:33
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

"Nyilván akartam dolgozni ameddig csak bírok. Sajnos így semmi pénzt se fogok kapni mivel fél éve volt munkám utoljára. Sehová nem fognak felvenni terhesen. Annyira vágytunk már babára"

Ez a rész nem azt mutatja, különben ki sem írtad volna a kérdést. Jellemző, mikor nincs igaza a kérdezőnek, és a válaszokból ez egyöntetűen látszik is, elkezd mentegetőzni. Én is nyugodt vagyok, te jártál úgy, ahogy. Majd máskor okosabb leszel.

2019. jan. 10. 09:45
 14/22 anonim ***** válasza:
73%
Itt egyedül neked kéne lenyugodni. Egyébként ha meg “nem is kevés” pénzetek van, akkor mit vergődsz itt, hogy nem kapsz semmilyen ellátást?! Fogd magad azt neveld fel a gyereket abból a sok pénzetekből és probléma megoldva!
2019. jan. 10. 10:22
 15/22 anonim ***** válasza:
75%

Ha nem kevés pénzetek lenne akkor nem akarnál terhesen munkakereséssel bajlódni.

Jogos volt. Azért a munkáltatót se nézzétek már baleknak. Felvesz, számít rád, majd te lelépsz x évre ő meg fizethet utánad úgy, hogy még semmit nem tettél le nála az asztalra. Azért mindennek van határa.

2019. jan. 10. 15:12
 16/22 anonim ***** válasza:
18%

Ez a gerinctelenség gyümölcse.

Azon kívül, hogy van egy stílusa itt a kérdezőnek milyen gerinctelensegre gondolsz? Nem tilos teherbe esni. Ha évekig próbálkozol sikertelenül akkor nem áll meg addig az élet. Közben munkahelyek jönnek, mennek. Aztán egyszer csak szerencséje van és összejön a baba. Ez nem gerinctelenség!!

A kérdező egyszerűen csak túl pletykás volt, nem kellett volna.

2019. jan. 10. 21:45
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

"Munkahelyek jönnek mennek"

Ez itt a szomorú rész. Hogy lehet gyereket tervezni, ha nincs is munka?

2019. jan. 10. 22:08
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem megvédeni akarom de én sem függeszteném fel a gyerek tervezést, csak mert 2 munkahely között vagyok főleg ha anyagilag nem okoz problémát. Ha már ilyen régóta vágynak babára sikertelenül akkor igenis minden hónapban meg kell adni az esélyt, hogy sikerüljön.

Ettől függetlenül teljesen igaza van a munkáltatónak. Én sem akarnék egy terhes nőt felvenni.

2019. jan. 11. 08:19
 19/22 anonim ***** válasza:

"Ez itt a szomorú rész. Hogy lehet gyereket tervezni, ha nincs is munka?"

Mi az, hogy nincs? Lett volna ha nem ilyen pletykás a kérdező!

Én is éppen két munkahely közötti álláskereső voltam amikor az első gyerekünk összejött. Volt valamennyi tartalék de azért picit megijedtünk. Aztán belegondoltam, hogy munkahelyek jönnek-mennek, nincs értelme ezen parázni. Nyilván nem tudod visszaadni a gyereket 5 évesen sem, ha épp akkor leszel 1 hónapra munkanélküli. Meg kell oldani valahogy, ha más nem akkor a tartalékokhoz nyúl az ember.

2019. jan. 11. 13:39
 20/22 anonim ***** válasza:

"Mi az, hogy nincs? Lett volna ha nem ilyen pletykás a kérdező!"

A kèrdező már fèl ève munkanèlküli volt, ès mikor megkezdte a munkát, már kvázi terhes volt. Az már csak mázli volt (illetve lett volna), hogy pont lett munkája mire terhes lett.

Ha egy hónappal hamarább jön össze a baba, ugyanitt lenne a kèrdező, csak akkor nem lenne kit hibáztatnia, hogy elesik a magasabb juttatásoktól.

2019. jan. 11. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!