Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Tárgy évre járó szabadsággal...

Tárgy évre járó szabadsággal mi a helyzet?

Figyelt kérdés

2017.06.01-én született a kisfiam. Erre az évre 18 nap szabadságom maradt,amelyet a törvény szerint ki is veszek, amint munkába állok.

2018.08.01-én kerülök újra állományba,tehát innen indul a 18 napom. Ekkor ugye még GYED-ről térek vissza.

A 2018-as szabadságokkal mi a helyzet? Tehát,ami aug.1-ig részarányosan járna. Azt kötelező kivennem vagy aug 1-től rendelkezem a teljes éves szabimmal?

Köszönöm!

2018. júl. 4. 20:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szabadság a csed idejére és a gyed első fél évére jár. Illetve a gyerek után járó pótszabi is megillet. 2018-ban aug.1-től jár szabi részarányosan. Ezt már nem kötelező egybe kivenned.
2018. júl. 4. 21:02
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen. Az aug 1-től járó szabadságot értem. Azzal mi a helyzet,ami jan 1-től aug 1-ig jár?(gyed alatti)

Azt is ki kell vennem rögtön?

2018. júl. 4. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Csak júni 30ig jár szabi azt ki kell venni.
2018. júl. 4. 21:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen 18 naptól beszelsz, az alapszabadság már egy 18 évesnek is 20 nap. Ha év középén kezdesz dolgozni onnantól jár időarányosan szabadság, nem pedig a teljes évi. Neked az 5 hónapra tehát augusztustól decemberig jár majd 8 nap (évi 20 nappal szamolva) plusz a gyerek utan meg 2 nap
2018. júl. 4. 21:33
 5/5 A kérdező kommentje:
2017-ről azért jár 18,mert még év elején dolgoztam és kivettem néhány napot.
2018. júl. 5. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!