Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kínai üzletben mennyi a...

Kínai üzletben mennyi a fizetés? Nagyon jellemző, hogy feketén dolgoztatják az embert? Ebédidővel, szabadsággal mi a helyzet? Túlórát kifizetik?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 09:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Kínaiaknál étteremben dolgoztam 2 éve, ott 300-at adtak óránként feketén, túlóráért semmi. Szabadságot nem tudom, én nem vettem ki és nem volt róla szó, nem is nagyon tudtak magyarul.

Ebédet adtak, ilyen egyszerűbb zöldséges tésztát, levest, megenni viszont nagyon kevés idő volt. A wc-re kimenést is figyelték, tilos volt ülni, valamit mindig kellett csinálni, takarítani, hátul segíteni.

Gondolom ruhaboltban is hasonló alacsony fizetés van és ott sem szabad feltűnően pihengetni, ha vásárolok mindig látom, hogy az eladók pakolásszák a cipőket, bugyikat, mászkálnak a sorok között az emberek után.

2012. jún. 12. 15:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, én kínai ruházatiban dolgoztam pár éve.Nem szerették, ha az ember pihen, bár nem szóltak érte, de tudtuk, hogy nem szeretik.Minimálbér volt és kiderült, hogy nem jelentettek be, a járulékokat viszont lenyúlták, úgy tettek, mintha fizetnék utánunk..Próbáltak jópofik lenni.Néha megkínáltak kávéval, csokival, kaptunk 1-2-szer ajándékot."Hivatalos" szabadság nem volt.De időnként mindenkinek jutott némi szabadidő ilyen-olyan címen...

Szerintem csak megjátszották, hogy rosszul tudnak magyarul.Még a szerződést sem kaptam volna kézhez, ha ügyesen le nem fénymásolom sutyiban.

Szóval, csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, csak én fogtam-e ki ezekkel, vagy ez az általános?

Na nem mintha a magyar munkáltatók tisztességesebbel lennének.

2012. jún. 12. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!