Állásidőn, illetve 'más munkakörben' milyen bér jár?
3 műszakban dolgozom, olyan helyen, ahol nem ajánlott a terhesség alatti munkavégzés.
Ha kérnék más munkakört (lehet, hogy ki tudnának rakni irodába), akkor milyen bér járna? Úgy tudom, hogy kevesebb a bérem nem lehet evégett. Ez a bruttóra vonatkozik csak (tehát a nettóm kevesebb lenne, mivel elesnék a műszakpótlékoktól)?
Illetve, ha mégsem jönne össze a más munkakör, akkor állásidőre vagy táppénzre mehetnék. Állásidőre hogyan számolják a bért? Illetve, azt tudom, hogy táppénzből nem számolnak GYED-et, de az állásidő alatti jövedelemből számolnak?
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni! Sajnos nem igazán értem ezeket a dolgokat, de mielőtt összejön a baba, kicsit próbálok tájékozódni, hogy mik a lehetőségeim.
Köszönöm a gyors választ!
Én is folyamatos műszakban járok jelenleg. Visszafokozni nálunk nem szoktak, legalábbis nem hallottam ilyenről, csak olyanról, akit GYES lejárta után operátornak vettek vissza, nem gépkezelőnek.
A gépkezelő előtti fokozatban vagyok (tehát operátori munkaköröm van, viszont magasabb bérért), így nem hiszem, hogy ezt elvennék.
Köszönöm szépen a válaszokat, már kicsit tisztábban látok!
(Nem tudom, hogy megint miért lettek lepontozva a válaszok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!