Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Állásidőn, illetve 'más...

Állásidőn, illetve 'más munkakörben' milyen bér jár?

Figyelt kérdés

3 műszakban dolgozom, olyan helyen, ahol nem ajánlott a terhesség alatti munkavégzés.

Ha kérnék más munkakört (lehet, hogy ki tudnának rakni irodába), akkor milyen bér járna? Úgy tudom, hogy kevesebb a bérem nem lehet evégett. Ez a bruttóra vonatkozik csak (tehát a nettóm kevesebb lenne, mivel elesnék a műszakpótlékoktól)?

Illetve, ha mégsem jönne össze a más munkakör, akkor állásidőre vagy táppénzre mehetnék. Állásidőre hogyan számolják a bért? Illetve, azt tudom, hogy táppénzből nem számolnak GYED-et, de az állásidő alatti jövedelemből számolnak?

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni! Sajnos nem igazán értem ezeket a dolgokat, de mielőtt összejön a baba, kicsit próbálok tájékozódni, hogy mik a lehetőségeim.

2018. márc. 22. 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
Hiába a hivatalos része a dolognak, ha van fokozatod, nálunk ezért visszaminősítés jár. Gépkezelő operátor csajokat visszaminősítettek sima operátornak, nem kevés pénztől elestek. Én gépbeállító 3-as vagyok és bevallom, nem volt kedvem így járni, szóval eljöttem táppénzre. Igen, műszakpótléktól, ünnepnapi pótléktól, túlórától, minden ilyentől elesel. Én folyamatos műszakban dolgoztam úgyhogy évi 24 túlóra volt amit ráírtak normális munkanapokra, mert többet dolgoztunk az ünnepnapok miatt, mint a normális beosztásban dolgozók, nekünk hosszú hétvégén, ünnepnapon is bent kellett lenni. Szóval nekem majdnem mindegy volt anyagilag hogy dolgozok vagy sem, hülye lettem volna... Állásidő a munkáltatónak nem buli, hivatalosan jár ha nem kapsz könnyített munkakört ami a bér 100%-a, pótlékok ilyenek nélkül, de hogy ilyen létezik-e a gyakorlatban vagy nem, azt nem tudom...
2018. márc. 22. 13:27
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!

Én is folyamatos műszakban járok jelenleg. Visszafokozni nálunk nem szoktak, legalábbis nem hallottam ilyenről, csak olyanról, akit GYES lejárta után operátornak vettek vissza, nem gépkezelőnek.

A gépkezelő előtti fokozatban vagyok (tehát operátori munkaköröm van, viszont magasabb bérért), így nem hiszem, hogy ezt elvennék.

2018. márc. 22. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Mindenképpen tp a te esetedben. Bele ne menj az állóidőbe, mert arra minden nélkül csak a nettód jár. Ha elmész tp-re a számolasnál beleszámít mindenféle pótlék. Nekem pl magasabb volt a tp- m így, mint ha állóidőm lett volna. Az állóidő ezen felül beleszámít a csedbe, gyedbe és sok pénztől elesel. A tp-s időszak nem számít bele a csed, gyed idejébe. Jelenleg cseden vagyok, aminek összege jóval magasabb a pótlékok miatt, mint a sima nettóm volt pótlékok nélkül.
2018. márc. 22. 16:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, már kicsit tisztábban látok!

(Nem tudom, hogy megint miért lettek lepontozva a válaszok...)

2018. márc. 23. 10:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Azért lettek lepontozva, mert tp csalók vagyunk azzal, hogy el mertünk menni tp- re. Áotalaban férfiak és olyan nők pontoznak le, akiknek gőzük sincs milyen 2-3 műszakban gyár jellegű helyen dolgizni. Meresztik 9 hónapig ülve egy irodaban és el vannak szállva, h ők mekkora hősök és többségében ők azok az anyukák, akik majd verik a mellüket arra, hogy természetesen szültek és ömlik a tejük úgy, hogy semmit nem tettek érte, és lúzer minden anya aki császáros vagy nem bír elég tejet kipréselni magaból ha bele döglik akkor se. Akinek nem inge, ne vegye magára.
2018. márc. 30. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!