Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha húzós, stresszes munkakörbe...

Ha húzós, stresszes munkakörben dolgozol, mennél táppénzre?

Figyelt kérdés

Irodai munka. A főnökséget semmi más nem érdekli,mint a számok, a statisztika. 07:30-kor kezdünk és az első szünet 11:30-kor van, utána pedig 14:30-kor.

Minden órában be kell számolnod a teljesítményedről.

Ha lemaradtál,szólnak, és be kell hoznod, a kollegákkal nem nagyon beszélgethetsz,mert ha meghallják, szólnak,hogy ez munkahely,és azért fizetnek hogy dolgozz.

Mennél táppénzre ilyen esetben? Félek,ha elmegyek a terhesség végéig, akkor amint visszajövök szülés után, kirugnak, de nem akarok minden nap idegeskedni sem.

2015. febr. 21. 06:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Irodai munkám volt, ami fizikailag olyan szempontból nem volt megerőltető, hogy nem kellett pakolni, emelgetni. Illetve nagyon ritkán (amikor megjött a kéthavi ásványvízrendelés), de a főnököm ez alól mentesített, férfi kollégákat meg tudtam kérni rá.

Stressz nálunk is volt, illetve napi 10-11 óra ülés. A végén egyre nehezebben bírtam, majd rám szállt az egyik főnök. A mai napig nem tudom, hogy miért, mert kifúrni nem sok értelme lett volna, hiszen látta, hogy nemsokára elmegyek szülni.

Ezért 6 héttel a szülés előtt elmentem táppénzre. Akkor már a súly nyomta a medencémet, nagyon kellemetlen volt ülni is. Férjem pedig mondta, hogy ez már nem éri meg, hogy síkideg vagyok estére a benti dolgok miatt.

De a 34. hétig ki tudtam így húzni.

2015. febr. 21. 06:42
 2/9 Lienci ***** válasza:

Hidd el, nem ettoől függ majd, hogy vissza tudsz-e menni. Ahogy olvasom, lehet, hogy egy kisgyermekes anya is kockazatot jelent majd nekik, mivel azt gondoljak, hogy az esetlegesen betegeskedo gyerek miatt majd romlik a munkateljesitmeny.

Nalunk is stresszes volt (itodavezeto voltam) es en elmentem tappenzre, nekem a nyugalom szamitott. Az irodai idegeskedes mellett nem aggodtam azon is, hogy az idegeskedes art-e a babanak.

Elmentem a nogyogyaszhoz, mondtam neki, hogy nem vrgyen,tappenzre. Szo nelkul megtette (veszelyeztetett terhesre,irnak ilyenkor ki).

Aztan, hogy m lesz, amikor visszamesz, majd meglatod. Most a baba a fobzos.

2015. febr. 21. 08:25
 3/9 anonim ***** válasza:
Én dettó ilyen helyzetben vagyok. Irodai munka, millió munka, határidő,a főnökség tojik a fejedre. Akkora volt a nyomás, h én is itthon vagyok már 6 hetes korom óta. Igaz én barnáztam is. Nem azt mondom h az a követendő, ha fél fizetéssel 9 hónapig a falat bámulom,de van olyan helyzet, amikor ez a helyes. A baba mindennél fontosabb. A nyugalom teszi a legjobbat a babáddal. 😊 egy 9 hetes kismami
2015. febr. 21. 09:29
 4/9 anonim ***** válasza:
én fizetésemelést kérnék
2015. febr. 21. 09:42
 5/9 A kérdező kommentje:

Alkalmaznak kismamakat akik gyedrol vagy gyesrol ternek vissza. En is igy kerultem ide, amikor 20 hnapos volt a kislanyom. Az szja kedvezmeny nekik is jó.. Ezert halas vagyok nekik, de mindig csak az elvaras van es a szigoritas, merthogy oruljunk hogy van munkank.. Es persze az 50% tappenz sem jo, de nekem persze a kicsi a legfontosabb.

Meg nem tudjak, hogy terhes vagyok, most kezdem a 7.hetet.csak kb 9-10hetesen akartam kozolni, de nem gondoltam hogy ennyire rosszul viselem a feszitett tempót.

2015. febr. 21. 09:47
 6/9 A kérdező kommentje:
És ha úgy döntenék,hogy mégiscsak szeretnék itthon lenni, akkor mit mondjak az orvosnak?
2015. febr. 21. 10:06
 7/9 anonim ***** válasza:
csak simán annyit, hogy túl stresszes a munka, javasolja a házidokinak a táppénzre vételt. Én mondjuk tuti nem mennék a helyedben táppénzre, de nem is idegesíteném magam a benti dolgokon. Igazából semmit nem tudnak veled tenni már, nekem a fizetéskiesés nem érne meg ennyit. De te látod, hogy nálatok mi a helyzet, tényleg ennyire bírhatatlan-e.
2015. febr. 21. 12:27
 8/9 Lencsibaba0121 ***** válasza:
Én mennék tp-re. Az előző babámat a srtesszes munkahelyem miatt veszítettem el. Akkor nem akartak még 2-3 nap szabira sem elengedni a vetélésem után. Fel is mondtam, hagytam a fenébe. Lett másik munkahelyem, ahol imádok dolgozni, gyermekem született, vártak vissza babázás után és most nagyon rugalmasak. Pl. ha beteg a gyerek akkor nem kell bemennem... (nem írnak szabit, nem kérnek tp-s papírt)
2015. febr. 21. 12:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Megvárom mi lesz,miután közöltem a terhességet. Addig még kibírom ezt a két hetet, de nem fogok megszakadni, veszek majd ki 2-3 nap szabit is addig.
2015. febr. 22. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!