Ha húzós, stresszes munkakörben dolgozol, mennél táppénzre?
Irodai munka. A főnökséget semmi más nem érdekli,mint a számok, a statisztika. 07:30-kor kezdünk és az első szünet 11:30-kor van, utána pedig 14:30-kor.
Minden órában be kell számolnod a teljesítményedről.
Ha lemaradtál,szólnak, és be kell hoznod, a kollegákkal nem nagyon beszélgethetsz,mert ha meghallják, szólnak,hogy ez munkahely,és azért fizetnek hogy dolgozz.
Mennél táppénzre ilyen esetben? Félek,ha elmegyek a terhesség végéig, akkor amint visszajövök szülés után, kirugnak, de nem akarok minden nap idegeskedni sem.
Irodai munkám volt, ami fizikailag olyan szempontból nem volt megerőltető, hogy nem kellett pakolni, emelgetni. Illetve nagyon ritkán (amikor megjött a kéthavi ásványvízrendelés), de a főnököm ez alól mentesített, férfi kollégákat meg tudtam kérni rá.
Stressz nálunk is volt, illetve napi 10-11 óra ülés. A végén egyre nehezebben bírtam, majd rám szállt az egyik főnök. A mai napig nem tudom, hogy miért, mert kifúrni nem sok értelme lett volna, hiszen látta, hogy nemsokára elmegyek szülni.
Ezért 6 héttel a szülés előtt elmentem táppénzre. Akkor már a súly nyomta a medencémet, nagyon kellemetlen volt ülni is. Férjem pedig mondta, hogy ez már nem éri meg, hogy síkideg vagyok estére a benti dolgok miatt.
De a 34. hétig ki tudtam így húzni.
Hidd el, nem ettoől függ majd, hogy vissza tudsz-e menni. Ahogy olvasom, lehet, hogy egy kisgyermekes anya is kockazatot jelent majd nekik, mivel azt gondoljak, hogy az esetlegesen betegeskedo gyerek miatt majd romlik a munkateljesitmeny.
Nalunk is stresszes volt (itodavezeto voltam) es en elmentem tappenzre, nekem a nyugalom szamitott. Az irodai idegeskedes mellett nem aggodtam azon is, hogy az idegeskedes art-e a babanak.
Elmentem a nogyogyaszhoz, mondtam neki, hogy nem vrgyen,tappenzre. Szo nelkul megtette (veszelyeztetett terhesre,irnak ilyenkor ki).
Aztan, hogy m lesz, amikor visszamesz, majd meglatod. Most a baba a fobzos.
Alkalmaznak kismamakat akik gyedrol vagy gyesrol ternek vissza. En is igy kerultem ide, amikor 20 hnapos volt a kislanyom. Az szja kedvezmeny nekik is jó.. Ezert halas vagyok nekik, de mindig csak az elvaras van es a szigoritas, merthogy oruljunk hogy van munkank.. Es persze az 50% tappenz sem jo, de nekem persze a kicsi a legfontosabb.
Meg nem tudjak, hogy terhes vagyok, most kezdem a 7.hetet.csak kb 9-10hetesen akartam kozolni, de nem gondoltam hogy ennyire rosszul viselem a feszitett tempót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!