Nem kapnak Gyedet? Tovább
Csedet és gyedet akkor sem fog kapni!! Ahozz dolgozni kell legalább 1 évet és jogviszony kell az igényléskor is. Ezzel senki sem írt hülyeséget. A szerződés pontos részleteit meg mi nem ismerjük. Lehet, hogy várni kellett volna a gyerekkel. De gondolom apukának van munkája, így nem okozhat gondot hogy csak gyest kap anyuka. Most az hogy nézne ki, hogy más éveket dolgozik, úgy kap csedet, gyedet, a feleséged meg tanfolyamra járt. Azzal sem értek egyet, hogy valaki tanul és még pénzt is kap érte. Hova jut ez az ország?
2018. febr. 5. 19:56
Este 6 órakor egyik hivatalban sem dolgoznak, hogy megkérdezd!
2018. febr. 5. 19:58
13/22 A kérdező kommentje:
Azért irtam hogy hülyeséget irtatok mert tõlem s kevesebbet tudtatok. A 2 éves munkaviszony meg van. Több de az állam arrra nem gyedet. A szülés pillanatában is jogviszonyban kell lenni amit a munkaadók nem tolerálnak. A kommentelõk nagyrésze nem családos igy feleslegesen kézdezõsködtem itt. Ennyit a szomszéd mama is eltudott volna mondani. Egy hülye válaszra csak hülyén lehet válaszolni. Hivatalnokok nem csak délután 4 ig élnek . Lehet privátban is hivni õket. Mindenesetre köszönöm a semmit mondo üres válaszokat. Hova jut igy ez az ország ha kérdésekre hülyék adnák meg a választ...
Az álláskeresési járadék biztosítási jogviszony lenne.
A tanfolyam nem az.
2018. febr. 6. 05:50
Foglaljuk össze:
Mond valamit a munkaügyi központ, nem hiszel nekik, szerinted hülyeség.
Leírják itt többen ugyanazt, nekik sem huszelz, szerintef hülyeség.
Majd előkapsz egy ismerőst, aki ripsz-ropsz megmondja a tutit este. Mivel ő neked kedvező választ ad, ezért neki hiszel, mindenki más hülye.
Végül úgyis a hivatalnak lesz igaza, nem Jóskának akit este hatkor zavarsz es csak hogy békén hagyd, ezért neked ad igazat.
2018. febr. 6. 07:52
A kormányhivatalok felénk este 8-ig is nyitva vannak bizonyos napokon, miért olyan hihetetlen, hogy fél 7-kor kapott hiteles felvilágosítást?
A másik meg, nálunk a céghez folyamatosan vesznek fel tanfolyamosokat, akik csak a létszámot növelik és kapják a közmunkás fizetést, közben valahol tanfolyamon ülnek, nálunk 1 napot sem dolgoznak, ha vége a tanfolyamnak, akkor kiléptetjük őket, az addig kapott bérükből meg vonnak rendesen minden járulékot.
2018. febr. 6. 08:25
Az általunk szervezett EU támogatott tanfolyam beleszámít a GYED időszakába. De mivel helyileg a munkaügyiben kaptunk irodát, összemossák az emberek a munkaügyinél folyó tanfolyamokkal, pedig a kettő nem ugyan az. A feleséged kérheti méltányosságból a visszafizetés elengedését.
2018. febr. 6. 18:54
Kedves Kérdező! Én is illetve mi is így vagyunk. Megvan a két éven belüli jogviszonyom, viszont nekem megszűnt a munkahelyem és sajnos hiába dolgoztam annyit, előtte is nem kapok csak gyest és csp-t. Szemét mocskos banda ez. Nem sajnálom senkitől sem, aki kap gyedet, félre értés ne essék. De ha csedet nem kapunk, a ledolgozott munkáért utóbbi két évben gyedet kaphatnánk.
2018. febr. 7. 11:29
19/22 A kérdező kommentje:
A feleségemnek meg van a 2 éves minimum munkaviszonya és most is jogviszonyban. Jár a gyed. Ezt egy családtámogatói hivatal tudja megmindani. De ha a jövedelem eléri a 60ezer forintot akkor jár hivatalosan a gyed. Sokan ezt nem tudják. Az a lényeg hogy a 2 éves munkaviszony meglegyen meg jogviszonyban álljon szüléskor. Ha ez megvan nálunk ez meg van akkor jár a gyed. De ezt nemfogják elmondani a munkaügyibe mivel abszolut tájékozatlanok. Ebben a családtámogatói hivatalban mindent elrendeznek segítenek. Ajánlom neked is.
20/22 A kérdező kommentje:
Aki abba hagyja a tanfolyamot eddig senki sem fizette vissza. Ha még indok sincs akkor kérték vissza senkitõl nem pláne egy terhestõl. De m8nket ez a veszély.nem fegyeget igy.
Kapcsolódó kérdések: