Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Levelet kaptam hogy emelik a...

Levelet kaptam hogy emelik a GYEDet. Ki tudja mennyit kapnak a Nettó 210e körüli keresetűek?

Figyelt kérdés
Tudom butaság, de fogalmam sincs menni a bruttó bérem..
2018. jan. 3. 16:51
 1/4 anonim ***** válasza:

"A legmagasabb elérhető összeg 2018-ban 193 200 forint lesz"

ez a plafon. nézd meg a bérpapírodon hogy mennyi a bruttód(mondjuk nem nehéz kiszámolni, hiszen csak 10% nyugdíjjárulékot vonnak tehát 210.000+21.000=231.000,-)

tehát valószínű h te a plafont fogod kapni!

2018. jan. 3. 17:42
 2/4 anonim ***** válasza:
lemaradt még az SZJA-t is vonják, ami 15%. szorozz vissza és megkapod a bruttó béred!
2018. jan. 3. 17:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha 210 volt a nettód, akkor kb 315 volt a bruttód (adókedvezményeket nem számoltam), és ez esetben a mx gyedet fogod kapni, pont, ahogy az első írta. (de ez amúgy nem volt benne a levélben?)
2018. jan. 3. 18:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Nem az nem volt benne. Csak a határozatot küldték hogy felülbírálják az eddigi összegeket. Gondolom mindenki ezt a levelet kapja meg.

Bérpapír. Na igen :) Olyat nem nagyon kaptam. Persze adóbevalláskor minden megvan, de ilyenkor jó lenne ha az épp aktuális béremről lenne valami..

Köszönöm még egyszer!

2018. jan. 3. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.