Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Nem vagyok köteles aláírni...

Nem vagyok köteles aláírni semmi, igaz?

Figyelt kérdés
39. hetes kismama vagyok. Több, mint másfél éve van folyamatos munkaviszonyom egy vállalkozónal határozatlan idejű szerződéssel. Aug. 8. óta 9-es kóddal táppénzen vagyok. Munkáltatóm azzal keresett meg a héten, hogy okt. 1.-el 3 hónapra szóló (azaz dec.31.-ig) határozott idejű szerződést akarnak velem aláíratni. Nem indokolta. Jövő hétre vagyok kiírva és nem is értem miért zaklat a finishbe ezzel. Gondolom, hogy ne kelljen visszavenni majd GYED után. Nem vagyok köteles semmit sem aláírni, igaz?
2017. okt. 11. 08:23
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Nem vagy köteles aláírni.De van egy olyan érzésem,ha egy ilyet alá akarnak íratni veled,gyed után sem lesz munkád majd.Mert ha visszamész dolgozni,a védettség már nem fog élni,Így akár már másnap ki is rúghatnak.Azért én megkérdezném tőlük,miért akarják aláírattatni ezt az új szerződést.
2017. okt. 11. 08:31
 2/7 anonim ***** válasza:
14%

Igazából neked már "szinte mindegy", mert ha van munkaviszonyod dec 31-ig, és mostanában szülsz, akkor csedet igényelhetsz. És ha csed alatt szűnik meg a munkaviszonyod, passzív gyedre is jogosult vagy.

Abban az esetben fontos a dolog, ha gyed alatt szeretnétek kistesót. Akkor nem mindegy, hogy van munkaviszonyod, vagy nincs. Ha nem, akkor ahogy visszamentél dolgozni, azonnal kirúghat.

Szóval kérdezz rá, miért szeretné, hisz onnantól, hogy megszültél, már egy fillérjébe sem kerül téged állományban tartani (max a csed ideje alatt és a gyed fél évére felgyűlt szabit bukja).

2017. okt. 11. 08:39
 3/7 A kérdező kommentje:

Ma találkozunk. Rá fogok természetesen kérdezni az új szerződes szükségességére. Annyi lejött az egészből, hogy valószínű kirúgnánák utána. Csak annyit tartok mitől eshetnék el. És a masodik hozzászólónak külön köszönöm, hogy felhívta a figyelmet arra mikor lényeges, hogy aláírom-e ezt vagy sem!

Köszönöm!

2017. okt. 11. 09:21
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Igaza van a másodiknak. Ez akkor nagyon fontos, ha addig szeretnél míg otthon vagy. Mert ha a két gyermek között nem mész vissza dolgozni a másikra csak gyes járna.

Illetve ha visszamész majd dolgozni akkor nehezebb beszoktatni a kicsit (ovi, bölcsi) mert kell a munkaviszony és itt a felgyülemlett szabik idején meg tudnád oldani, új helyen nehezebb mert nem szoktak azonnal szabival kezdeni.

2017. okt. 11. 09:34
 5/7 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagy köteles aláírni és én biztos, hogy nem is írnék alá semmit. Szerintem mindenképp ki akarnak majd rúgni, ha visszamész és ez most úgy is megvalósítható lenne, hogy ne kerüljén nekik plusz pénzbe.

Az igaz, hogy ettől függetlenül a mostani babádra mindent megkapnál (csed, gyed, gyes), DE ahogy már írták a következőre nem, csak ha ugyanúgy megszerzed a jogosultásokat előtte.

De a lényeg elesnél a csed és a gyed első fél évére járó szabitól, amit ugye ha a gyed lejárta után küld el mindenképp ki kell fizetnie. Sőt mivel akkora már meglenne a 3 éved az 1 havi végkielégítést is ki kellene fizetnie.

A másik dolog ami miatt semmiképp nem írnék alá semmit, hogy addig is aktív a biztosítási jogviszonyod, ami nem csak a következő gyereknél lehet fontos vagy majd, ha egyszer megérjük a nyugdíjnál :), de nem mindegy, hogy csak lógsz a levegőben és van egy alap egészségbiztosításod, vagy jogviszony van mögötte.

2017. okt. 11. 09:41
 6/7 anonim ***** válasza:
17%
Ez évtől már nem kötelező a munkáltónak végkielégítést adnia.
2017. okt. 11. 09:51
 7/7 anonim ***** válasza:
74%
Kedves Utolsó! Ezt honnan veszed? Belinkelnéd a törvényt, rendeletet, határozatot ami erre utal? Mert a jelenleg hatályos Mt-ben nincs feltételes mód. Végkielégítés illeti meg ha a munkáltató mond fel neki (ill. egyéb esetekben amit a törvény kifejt).
2017. okt. 11. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!