Köteles vagyok aláírni?
Azzal, hogy eladják a céget, még a megkötött szerződések, megállapodások érvényben maradnak, hiszen csak a tulajdonos lesz más.
Azzal, hogy próbaidős szerződésre akarnak rábeszélni, azt biztosítják be maguknak, hogy adott esetben a próbaidő alatt azonnali hatállyal elbocsáthatnak, nincs következménye, mint végkielégítést, felmondás időre járó bérezés stb.
Az is lehet, hogy éppen azért erőltetik ezt, mert már a kirúgandók listáján szerepelsz, így könnyebb megszabadulni Tőled.
Ha nem írod alá, akkor kötelesek a jelenleg hatályban lévő szerződésednek megfelelően foglalkoztatni. Ha nem tudnak munkát biztosítani, akkor vagy szabadságra küldenek, vagy munkavégzés nélkül is fizetnek bért az állásidőre.
Keresőképtelen természetesen bármikor lehetsz (ez független a cég problémáitól), ha beteg vagy és a munkádat nem tudod ellátni.
Semmire nem vagy köteles, de mérlegelni Neked kell, hogy mire számíthatsz, és a az milyen hatással lehet a jövőbeni terveidre.
Köszi a választ!hasznos volt megy a zöld pacsi😊
Valahogy így gondoltam èn is.egyszer voltam hasonló helyzetben átvettek, igèrtek fűt-fát majd kitettek minket.nem akarom megint megszívni.
Úgy van ahogy #4-es írja. A tulajdonosváltás nem jár azzal, hogy átvesznek vagy sem. Átvenni akkor kellene, ha a mostani céged megszűnne, és csak az ügyfeleket vennék át a másik cégbe.
A próbaidős szerződést meg alá nem írd! Semmiképpen. Azt ugyanis valószínűleg azért akarják, mert akkor gond nélkül utcára tehetnek indoklás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!