A lányom terhessége alatt a munkája miatt táppénzen lesz. A táppénz alatt megszűnik a munkaviszonya mert lejár a munkaszerződése. Így munkanélküliként fog szülni. Ebben az esetben milyen ellátás jár neki, és mennyi pénzt fog kapni?
Figyelt kérdés
2017. jan. 10. 10:54
11/25 anonim válasza:
10# gyes es csaladi jar, akkor ha nincs meg a 365 nap. Tudom mert nekem nem volt meg! :)
A csaladi meg mindenkepp jar. Ha irta volna h 2eve dolgozik valszeg nem gyest irok ! Ennyi! Nem kell kötekednI, nem 5 evesek vagyunk, hogy itt versenyezzünk.. Köszi! :-)
12/25 anonim válasza:
Mit nem értesz azon, hogy így se úgy se írtál jót? Én nem versenyzek senkivel, de egyszerűen nem állja meg a helyét az amit írtál. Ennyi.
Nem a gyesen meg csp-n kell rugózni. A gyed-nek nem csak a 365 nap a feltétele.
13/25 anonim válasza:
Nem értem a vita lényegét, de ahhoz, hogy családi pótlékon és gyesen kívül bármit kapjon, ahhoz valamilyen biztosítotti jogviszony kell. A TB tanácsadó is ezt fogja mondani.
14/25 anonim válasza:
Úgy értettem, szülés alatt kell a biztosítotti jogviszony.
13.
15/25 anonim válasza:
mikorra van kiírva és mikor jár le a szerződés?
16/25 A kérdező kommentje:
Augusztus végére van kiírva,és a szerződés meg lejár július végével.
2017. jan. 11. 15:02
17/25 A kérdező kommentje:
Bocsánat nem július hanem június.
2017. jan. 11. 15:22
18/25 anonim válasza:
akkor nincs gond. a szerződés lejárta után menjen munkanélkülire, az 90 napig jár, ő kb 60 nappal későbbre van kiírva, túlhordani annyit nem tudja, hogy kifusson a munkanélküli ellátás idejéből, így jogosult lesz. Már ha megvan annyi munkaviszonya, hogy járjon neki mind a 90 nap (ezt nem olvastam vagy elfelejtettem, írtad-e, hogy mennyit dolgozott összesen)
19/25 A kérdező kommentje:
Két évet dolgozott.
2017. jan. 12. 21:19
20/25 A kérdező kommentje:
Illetve két és fél év lesz ha a szerződés lejártáig nézzük.
2017. jan. 12. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!