Munkanálküli ellátás után mikor mehetek táppénzre?
Ha határozott a szerződésed, akkor nem tehetsz semmit, akkor nem hosszabbít, és akkor marad a munkanélküli, utána viszont nem tudsz táppénzre menni, mert ahhoz munkaviszony kell.
Ha meg nem határozott, akkor jelentsd be írásban, hogy terhes vagy és akkor nem mondhat fel.
Jelentsd be írásban a terhességet, akkor nem jelenthet ki, én nem bíznék benne, hogy visszajelentene, nem is kellene kijelentenie, csak egyszerűen megemeli a béredet. A tgyásnál és gyednél nem számít, hogy 6 vagy 8 órás vagy, a bejelentett bruttó bér a mérvadó és 6 órásan is lehet akár bruttó 200 ezres fizud!
Ha kijelent és nem vesz vissza, majd lejár a munkanélküli segély és nem találsz másik munkahelyet, akkor csak gyes fog járni, az meg csak havi 25 ezer.
A táppénz ideje és összege attól függ, mióta dolgozol. Folyamatos 2 év után jár 60% táppénz, ha az nincs meg, akkor 50%. Ideje szintén attól függ, dolgozol-e folyamatosan 2 éve vagy nem! Tehát, ha 5 hónapja dolgozol, akkor 5 hónapot lehetsz táppénzen, vagy valami hasonló, most pontosan én sem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!