A lányom terhessége alatt a munkája miatt táppénzen lesz. A táppénz alatt megszűnik a munkaviszonya mert lejár a munkaszerződése. Így munkanélküliként fog szülni. Ebben az esetben milyen ellátás jár neki, és mennyi pénzt fog kapni?
Figyelt kérdés
2017. jan. 10. 10:54
1/25 anonim válasza:
Megvan a 365 munkanapja (ledolgozott)
Ha nincs , akkor havi 38.000Ft!
Csaladi + gyes
2/25 A kérdező kommentje:
Két éve dolgozik,így megvan a 365 napja.
2017. jan. 10. 11:12
3/25 anonim válasza:
Az elso valasz csak abban az esetben helyes, ha a szülés időpontjában lesz elő munkaviszonybol származó biztositasa, vagy jár még neki a munkanélküli ellátás azon a napon.
4/25 anonim válasza:
ha álláskeresési járadékban fog részesülni a szülés pillanatában (vagy már cseden lesz), akkor jár neki minimálbér után a csed, gyed.
5/25 anonim válasza:
Ha csak simán munkanélküli lesz, akkor csak gyest fog kapni. Ha tudja úgy időzíteni, hogy az álláskeresési járadék folyósítása alatt szüljön, akkor a minimálbér után kap csedet, gyedet.
6/25 anonim válasza:
Kiegészíteném még annyival, hogy amint megszűnik a munkaviszonya nem kapja a táppénzt sem tovább. Egyébként többen is írták már amennyiben szüléskor nincs munkaviszonya, vagy nem kap munkanélkülit akkor csak gyes fog járni neki.
7/25 anonim válasza:
Mikorra van kiírva? Mikor szűnik meg a munka viszonya? Az álláskeresési is max 90 nap és ha csak 1 éve van ledolgozva akkor arányosan kevesebb nap jár. Szerintem keressetek fel egy TB tanácsadót.
8/25 anonim válasza:
Bocs látom két éve dolgozik. De akkor is keressetek fel szakértőt szerintem.
9/25 anonim válasza:
1# vagyok.
Ha irta volna h miota dolgozik, nem ezt irtam volna. En csak ennyit kapok, mert 337napon volt.:)
10/25 anonim válasza:
De attól még a másik feltétel akkor sem teljesül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!