Szeretném megigényelni a Gyetet, de mi van a TB biztosítottsággal, ha? (folyt köv lent)
Figyelt kérdés
Lejárt a gyesem szeptember 2án és nem mentem vissza dolgozni.
Tehát most nem vagyok az oep által biztosítva.
A gyetet 2 hónapra visszamenőleg lehet megigényelni,de ugye az átfutási idő elég hosszú....( a gyest 6 hónap után kaptam meg)
2 hét múlva műtenének. Ilyenkor mi van?
Fizessem be magamnak az elmúlt időszakra azt a 7ezer valamennyit,és az utána következő időszaktól igényeljem a főállású anyaságit?
Köszi a segítséget.
2016. okt. 3. 08:36
1/2 anonim válasza:
45 napig biztosìtott vagy, ha jól tudom passzìv jogon. Ez az időszak való arra, hogy rendezd a tb- d.
Ìgy van ez minden munkaviszony, tanulói jogviszony stb utàn, ahol biztosìtott voltál.
2/2 anonim válasza:
Amúgy én abszolút nem értem,hogy miután a gyes lejárt és tudtad gondolom azt már aug végén is,hogy nem fogsz vissza menni dolgozni akkor miért nem igényelted meg a gyetet??? Nem kell megvárni,hogy lejárjon a gyes!!! Már aug pl közepén is megigényelhetted volna a gyetet úgy,hogy szept 3tól! Azzal a lendülettel,hogy elmész a navhoz a tb-d miatt elmehetsz a kormányablakhoz is a gyetet megigényelni. Az átfutási idő meg abszolút nem hosszú, átlag 20 nap,de kevesebb. A gyesnél valami el lett cseszve és azért kaptál olyan későn,de ha pl 30 nap után kerested volna őket akkor lehet nem 6 hónapot kellett volna várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!