CSEDet, ha 28 nappal a szülés előtti időponttól szeretném, mikor érdemes megigényelni, hány nappal előre?
Figyelt kérdés
És a háziorvos a bizonyos igazolást ehhez kiadja mikor kérem vagy csak aznap?2016. júl. 14. 09:54
1/6 anonim válasza:
Én pontosan a terminus előtti 28. napon kértem az igazolást a dokitól, és vittem is a munkahelyem könyvelőirodájába az igényléssel együtt. Határozatot, pénzt időben megkaptam. Elvileg táppénzre is mehetsz, míg meg nem születik a bébike, és a szülés napjától jöhet a csed. Bár a táppénzes dolgokban nem vagyok jártas.
2/6 anonim válasza:
Előre nem adjàk ki,csak aznap.
Nem tudod előbb igényelni,mint a jogosultsàg első napja,azaz 28 nappal szülés előtt.
Ez olyan mint a csalàdi pótlék vagy az anyasàgi,az addig rendben hogy jàr majd,de amìg nem szülted meg a gyermeket addig nem igényelheted. Mintha arra épìtenének hàtha történik vmi.
3/6 A kérdező kommentje:
szülés előtt is lehet igényelni épp ez a lényege a 28 naposnak nem? csak be kell majd mutatni szülés után a születésit...gondolom úgy érted magát az orvos igazolását nem lehet előbb kikérni mint a szülést megelőző 28. nap?
2016. júl. 14. 11:45
4/6 A kérdező kommentje:
baromságnak tartom hogy előbb nem lehet intézni, hiszen úgy sem fogják elutalni míg meg nem születik a gyerek, akkor meg nem mindegy mikor adom be az igénylést? na mindegy.
2016. júl. 14. 11:47
5/6 anonim válasza:
Én hetfon voltam a háziorvosnal. eddig tappenzén voltam mai nappal vagyok a szülés kiirt dátuma előtt 28 nappal. hétfőn kiadta az igazolást holnap adom le a munkahelyemen. Kellett hozzá a nőgyógyásztol egy papír hogy mikorra várható a szülés. Ezt kell leadnOM a munkaügyön meg a háziorvostol kapott papírt meg egy nyomtatványt
6/6 anonim válasza:
A többit meg majd ők intézik. Majd ha megszuletett a lányom akkor kell bevinni a munkaügyre a születési anyakönyvi kivonatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!