A GYES-t a GYED leteltét követően nekem kell megigényelni?
Jelenleg a GYED-emet a munkáltatóm utalja. A gyerekem lassan 2 éves lesz, még itthon maradok vele GYES-en.
A GYES automatikusan jár a GYED leteltét követően, vagy azt újabb nyomtatványon nekem kell megigényelnem az Államkincstártól?
Köszönöm
semmi nem jár automatikusan, segély meg főleg :)
persze, hogy meg kell igényelned
igen, igényelned kell majd.
Online is beadhatod, ha van magyarorszag.hu-s aktiv regisztrációd.
Le kell fotózni hozzá az adókártyád, személyid és a kitöltött űrlap mellékleteként beadni a nyomtatványt. NEm kell menned így sehova, jól működik. Érdemes előbb, monduj egy hónappal a 2 év előtt beadni, akkor minden időben megérkezik (határozat, pénz)
A munkáltatód is megigényelheti a nevedben, illetve nála is leadhatod a papírokat, de akkor kettő helyen áll bent a papírod és akkor sem tőle, hanem a MÁK-tól fogod már kapni. Sokkal gyorsabb egyenesen a Kincstár felé intézned.
(Nekem is kifizetőhely, munkáltatóm ennyit válaszolt anno, amikor megkérdeztem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!