Nincs Tb. -m de dolgozom hónapok óta alkalmi munkavállalóként hogy tudnám a Tb. -m alanyi jogon megígényelni?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok,4,5 évet dolgoztam folyamatosan de a főnököm 6hónapja alkalmi munkavállalókènt foglalkoztat lévén hogy neki igy kedvezőbb èn fizetem magamnak a Tb.t 7050ft havonta de hogyan tudnám alanyi jogon megínyelni a Tb.-et?tudna valaki segíteni?önkormányzathoz mennyek?köszönöm
2016. máj. 8. 18:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%

Ez tiszta zavaros! Ha fizeted magadnak, akkor van TB-d!

Miért fizetné helyetted az önkormányzat? Dolgozol, vagy nem?

2016. máj. 8. 19:17
 2/16 A kérdező kommentje:

ha figyelmesen elolvasod igen dolgozom alkalmi munkavállalókënt havi 15napot ami ugye nem helyettesíti a rendes 6-8órás bejelentést!így nekem kell fizetnem a tb.-et minden hónapban... de így mivel kismama vagyok lassan elmentem volna TP.re...

De a válaszoddal bocsi nem lettem okosabb...

Valaki eseteg tudna segíteni van-e valami hogy alanyi jogon megkapjam a Tb.t...

a gyedhez meg van a 2évem bőven

2016. máj. 8. 19:26
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
Attól, hogy a TB rendezve van, nem tudsz elmenni táppénzre, mivel nincs folyamatosan bejelentett munkaviszonyod, csak alkalmi munkavállalóként vagy foglalkoztatva. Akkor mehetnél táppénzre, ha lenne folyamatos munkaviszonyod. Akkor is csak annyi TP-re vagy jogosult, amennyi időt előtte már dolgoztál, de max 1 év lehet a TP.
2016. máj. 8. 19:50
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
3-as vagyok, a törvény szerint ilyenkor alanyi jogon sem jár táppénz. Ha abbahagyod a munkát a várandósság alatt, akkor a szülés után jár majd csak az ellátás, ami a GYES lesz, mivel a szülés időpontjában sem leszel foglalkoztatva.
2016. máj. 8. 19:54
 5/16 anonim ***** válasza:
81%
a 7050 ft csak eü ellatasra jogosit de nem fog jarni se tappenz se csed csak gyes es csaladi.
2016. máj. 8. 20:21
 6/16 anonim ***** válasza:
81%

Hát kérheted az önkormányzatot, de azért nem mindenki helyet fizetik.

Viszont azt már most tudd, hogy sem csedet, sem gyedet nem biztos hogy fogsz kapni, mert az alkalmi munkavállaló nem egyenlő a biztosítottal. Vagyis mióta alkalmi munkavállaló vagy olyan mintha nem is dolgoznál (ezt nem fogják figyelembe venni a szülés/igénylés előtti 2 év vizsgálatánál, és ha továbbra is alkalmi munkavállalóként fog alkalmazni akkor a szüléskor sem lesz aktív munkaviszonyod tehát nem lesz alapja a csednek, gyednek (max. ha munkanélkülire mész, bár ott sem fogja jól kivenni magát, hogy már jó ideje alkalmi munkavállaló vagy).

Szóval a lényeg, ha csedet, gyedet akarsz akkor minél hamarabb bejelentett munkaviszony kell!

2016. máj. 8. 20:21
 7/16 anonim ***** válasza:
77%
a 7050 ft csak eü ellatasra jogosit de nem fog jarni se tappenz se csed csak gyes es csaladi.
2016. máj. 8. 20:27
 8/16 anonim ***** válasza:
81%
nincs olyan hogy alanyi jogon tappenz meg csed meg gyed. ezek penzbeni ellatasok olyanok szamara akik fizetnek is penzbeni egeszsegbiztositasi jaulekot. te nem fizetsz tehat nem vagy jogosult ezekre az ellatasokra. anyasagi gyes es csaladi potlek jar alanyi jogon, azokat tudod igenybe venni.
2016. máj. 8. 20:29
 9/16 anonim ***** válasza:
81%

kérdező, te eddig azt hitted, hogy táppénzen majd cseden, utána gyeden leszel? :O

nem leszel jogosult egyikre se, csak segélyt kapsz, de ahhoz jár a tb fizetése, szóval azt majd nem kell neked.

alanyi jogon egyébként nem jár terhesen, az kaphat aki nem dolgozik, nem is jár már neki a munkanélküli (ha arra el tudnál menni pont szüléskor akkor kaphatsz majd gyedet) és megkapja az aktív korúak ellátását, tehát segélyben részesül.

pont így szülés után majd neked se kell fizetned a tb-det, mert a gyes segély, vonnak belőle hozzájárulást.

addig fizetned kell, tp-re meg nem tudsz elmenni sajnos, ahhoz munkaviszony kéne és ledolgozott idő adott munkahelyen ami neked ugye nincs

2016. máj. 8. 21:51
 10/16 anonim ***** válasza:
50%
mondjuk az vicces hogy le van pontozva a TB-s végzettségű válaszadó is (én)
2016. máj. 9. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!