Nincs Tb. -m de dolgozom hónapok óta alkalmi munkavállalóként hogy tudnám a Tb. -m alanyi jogon megígényelni?
Ez tiszta zavaros! Ha fizeted magadnak, akkor van TB-d!
Miért fizetné helyetted az önkormányzat? Dolgozol, vagy nem?
ha figyelmesen elolvasod igen dolgozom alkalmi munkavállalókënt havi 15napot ami ugye nem helyettesíti a rendes 6-8órás bejelentést!így nekem kell fizetnem a tb.-et minden hónapban... de így mivel kismama vagyok lassan elmentem volna TP.re...
De a válaszoddal bocsi nem lettem okosabb...
Valaki eseteg tudna segíteni van-e valami hogy alanyi jogon megkapjam a Tb.t...
a gyedhez meg van a 2évem bőven
Hát kérheted az önkormányzatot, de azért nem mindenki helyet fizetik.
Viszont azt már most tudd, hogy sem csedet, sem gyedet nem biztos hogy fogsz kapni, mert az alkalmi munkavállaló nem egyenlő a biztosítottal. Vagyis mióta alkalmi munkavállaló vagy olyan mintha nem is dolgoznál (ezt nem fogják figyelembe venni a szülés/igénylés előtti 2 év vizsgálatánál, és ha továbbra is alkalmi munkavállalóként fog alkalmazni akkor a szüléskor sem lesz aktív munkaviszonyod tehát nem lesz alapja a csednek, gyednek (max. ha munkanélkülire mész, bár ott sem fogja jól kivenni magát, hogy már jó ideje alkalmi munkavállaló vagy).
Szóval a lényeg, ha csedet, gyedet akarsz akkor minél hamarabb bejelentett munkaviszony kell!
kérdező, te eddig azt hitted, hogy táppénzen majd cseden, utána gyeden leszel? :O
nem leszel jogosult egyikre se, csak segélyt kapsz, de ahhoz jár a tb fizetése, szóval azt majd nem kell neked.
alanyi jogon egyébként nem jár terhesen, az kaphat aki nem dolgozik, nem is jár már neki a munkanélküli (ha arra el tudnál menni pont szüléskor akkor kaphatsz majd gyedet) és megkapja az aktív korúak ellátását, tehát segélyben részesül.
pont így szülés után majd neked se kell fizetned a tb-det, mert a gyes segély, vonnak belőle hozzájárulást.
addig fizetned kell, tp-re meg nem tudsz elmenni sajnos, ahhoz munkaviszony kéne és ledolgozott idő adott munkahelyen ami neked ugye nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!