Nincs Tb. -m de dolgozom hónapok óta alkalmi munkavállalóként hogy tudnám a Tb. -m alanyi jogon megígényelni?
Mindenki le van pontozva, pedig most itt mindenki jól válaszolt.
Az, hogy fizessék helyetted a TB-t (a havi 7050 Ft-ot), azt igényelheted. De ez csak ellátásra jogosít. Tehát hogy "ingyen vannak" a vizsgálatok és a szülés. De pénzbeni ellátásra nem jogosít.
"a gyedhez meg van a 2évem bőven"
Nagyon nagyon nem vagy tisztában az ellátásokkal. A csed és gyed feltétele
1. A szülést megelőző 2 évben legalább 365 nap biztosítási jogviszonnyal rendelkezz ÉS
2. Szüléskor is fennálló biztosítási jogviszonyod legyen.
Azt nem tudom mikor szülsz, de ha csak a terhesség elején vagy, és már 6 hónapja nincs biztosítási jogviszonyod, akkor szüléskor lehet, hogy az egyik feltételnek sem felelsz majd meg. (de ez mindegy is, mert ha nincs jogviszony, mindegy mennyit dolgoztál, nem jár az ellátás).
Ami alanyi jogon jár, az a gyes, és családi pótlék.
Köszönöm a válaszokat! én nem pontoztam le senkit!!
Sajnálom...
Mérges és csalódott vagyok hogy mindenem elúszott.... mert a főnökömnek így kézenfekvőbb... az újbóli bejelentéstől teljesen elzárkózott!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!