Nincs Tb. -m de dolgozom hónapok óta alkalmi munkavállalóként hogy tudnám a Tb. -m alanyi jogon megígényelni?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok,4,5 évet dolgoztam folyamatosan de a főnököm 6hónapja alkalmi munkavállalókènt foglalkoztat lévén hogy neki igy kedvezőbb èn fizetem magamnak a Tb.t 7050ft havonta de hogyan tudnám alanyi jogon megínyelni a Tb.-et?tudna valaki segíteni?önkormányzathoz mennyek?köszönöm
2016. máj. 8. 18:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki le van pontozva, pedig most itt mindenki jól válaszolt.

Az, hogy fizessék helyetted a TB-t (a havi 7050 Ft-ot), azt igényelheted. De ez csak ellátásra jogosít. Tehát hogy "ingyen vannak" a vizsgálatok és a szülés. De pénzbeni ellátásra nem jogosít.

"a gyedhez meg van a 2évem bőven"

Nagyon nagyon nem vagy tisztában az ellátásokkal. A csed és gyed feltétele

1. A szülést megelőző 2 évben legalább 365 nap biztosítási jogviszonnyal rendelkezz ÉS

2. Szüléskor is fennálló biztosítási jogviszonyod legyen.

Azt nem tudom mikor szülsz, de ha csak a terhesség elején vagy, és már 6 hónapja nincs biztosítási jogviszonyod, akkor szüléskor lehet, hogy az egyik feltételnek sem felelsz majd meg. (de ez mindegy is, mert ha nincs jogviszony, mindegy mennyit dolgoztál, nem jár az ellátás).

Ami alanyi jogon jár, az a gyes, és családi pótlék.

2016. máj. 9. 09:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
és az egyszeri anyasági támogatás, illetve a férjednek a családi adókedvezmény, ha neki van állása és igénybe tudja venni
2016. máj. 9. 10:05
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! én nem pontoztam le senkit!!

Sajnálom...

Mérges és csalódott vagyok hogy mindenem elúszott.... mert a főnökömnek így kézenfekvőbb... az újbóli bejelentéstől teljesen elzárkózott!!!

2016. máj. 9. 10:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A párodnak van rendes bejelentett munkája? Mert akkor van azért jó hír is. Mert akkor csak fél évig kell kihúznotok a gyessel, fél éves korától munka mellett meg lehet igényelni a gyedet, szóval kérheti apa is. Akkor te visszamondod a gyest, és újra fizeted a TB-t magad után.
2016. máj. 9. 11:21
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen fèrjemnek bejelentett munkàja van!règòta!
2016. máj. 9. 11:29
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a gyedet majd igényelje meg ő, az lesz a legjobb megoldás nektek. Meg lehet még tenni esetleg, hogy ismerős bejelent, vagy vállalkozóit kiváltasz, de ez inkább csak régebben érte meg, mikor még nem lehetett dolgozni gyed mellett, így az apa sem vehette át munka mellett (munka mellett), de ezekkel a kedvezményekkel már annyira nem kifizetődő.
2016. máj. 9. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!