Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Miért ennyire aránytalan? Ez...

Miért ennyire aránytalan? Ez nem igazságos?

Figyelt kérdés
egy gyerek nem gyerek.ez a mondás.és igaz is.miért nem ugyanannyi pénz jár gyerekenként,ha már 2 több ha 3 mégtöbb a családi pótlék meg a gyes is,miért nem ugyanannyi gyerekenként?és ikrek 6 évig jár több mint a duplája,az évek száma is megkétszereződik nem csak a pénz.pedig minden két gyerekesnek igy feleannyi jut.csak 3 évre jár a fele pénz.pedig ugyanugy kettő gyerek van csak nem ikrek.két gyerekre fizetni kell drága tk-eket de 3-ra ingyen van.sőt 8 évig jár a gyes 3 helyett csak mert nem kettő gyerek.ez túl aránytalan.sőt még több is a családi fejenként meg a gyes.mint egyre.sőt hiába nekik jár ingyen minden mégis ők kapnak +10 ezreket minden évben sulikezdés,és az nem kap aki fizeti a drága tk-et.rezsitámogatások,90%-os papir stb.mikor anyám özvegy lett egy évig kapott csak özvegyi nyugdijat,csak mert egyke vagyok,ha lenne tesóm,18 éves koromig járt volna.árvaságit kaptam,de 20 éves korig jár ingyen tk,mig a 3 gyerekesnek amig tanul.és én mint félárva,csak egy szülöm tartott el,meg kellett venni a drága könyveket,mig osztálytársam ingyen kapta mert volt két kistesója pedig mindkét szülöje dolgozott.nekem 39 ezer árvasági járt és anya fizetése volt(90 ezer).anyának sose volt élettársa,közben egy szintén félárva ismerősömék 3-an voltak össz 120 ezer árvasági és özvegyi mig tanultak,vagy 18 éves korig,de élettársa is volt az özvegy anyjuknak,de mivel nem voltak házasok,ezért ugyanugy kapta az özvegyit szóval,160 ezer ft plusz két szülő fizetése,majdnem 400 ezerből éltek,mi meg anyával 120 ezerből.tudom most azzal jöttök többre van szükségük,de ott a sokkal több szocpol meg rezsitámogatás holott kettőre szinte ugyanannyi rezsi van,mivel ugyanugy füteni kell,meg szól a tv,mintha 5-en voltnánk szóval tökmindegy és még csak rezsitámogatás sincs.szóval szerintem nagyon aránytalan.
2016. szept. 7. 20:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Pedig jobb lett volna, ha téged nem ösztönöznek.

Nem az analfabetizmus ujratermelese lenne idealis esetben a cel.

2016. szept. 8. 06:43
 12/16 anonim ***** válasza:
47%

Azért elmondanám neked,ahhoz hogy megérje a három gyerek,ahhoz a full adókedvezmény kell,ami igen,havi plusz 99 ezer. De ehhez apukának vagy anyukának bruttó 310 ezres fizetés kell,ami kevés embernek van meg. Elsősorban szerencséseknek,másodsorban protekcióval munkát kapottaknak,harmadsorban a megfelelően képzetteknek... És ezek általában az apukák,ritkán keres egy nő ennyit.

A családi lehet 48 ezer 12 helyett,de három jó étvágyú gyerek,vagy három kamasz nem 36ezerrel eszik többet. Három emberre mosol heti 2x,öt emberre már heti 6x. Mert ha kicsik,sokat koszolnak,ha nagyok,nagy a ruha ,nem fér annyi a gépbe.

Mi a másodikat várjuk,mindkettő lány. De még igy se örököltek egymás után,mivel a nagynak is kölcsön ruhái voltak születésétől 2éves koráig. Három gyermeket szeretnénk mi is,és igen,közrejátszik,hogy mert viszont hárommal anyagilag jobb már,mint kettővel. De csak az adókedvezmény miatt tudjuk vállani mi is,mire a harmadik megszületne,lesz párom fizuja br 310. De ha a harmadik pl kisfiú,akkor ő semmit nem örököl majd és senkitől nem lesz kölcsön ruha se. Az iskola részről annyit,igen,a könyvek ingyen lesznek,féláron a kaja. De ezzel.együtt a külön foglalkozások igencsak sok plusz.

Albérletben élünk,52nm . A nagyé a nagy szoba,a baba amint átalussza az éjjelt,ő is ott lesz. És a harmadik is majd,de max csak két évet,mert három gyerekre 4szobás ház kell,a semmiből önerő se lesz... Mig eggyel elég egy lakás 6milláért,addig három gyerekkel nagyobb kell 20-ért. Mig egyel elég.egy használt suzuki 200-ért,hárommal egy vw sharan kell használtan 1,5-2milláért...

2016. szept. 8. 08:35
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg elég zagyva az írásod, ajánlom a szóközöket és a nagy kezdőbetűket a figyelmedbe!

"miért nem ugyanannyi pénz jár gyerekenként"

-Mert ösztönözni próbálják a gyerekvállalókat.

"ha már 2 több ha 3 mégtöbb a családi pótlék"

-Valóban, de el kell jutni valahogy a 3. gyerekig, addig ők is 1 illetve 2 gyerekre járót kapnak.

"gyes is,miért nem ugyanannyi gyerekenként"

-Ugyanannyi, én is 2x3 évig kaptam a két gyerekemre. (Valójában 2x2 év GYED, 2x1 év GYES).

"ikrek 6 évig jár több mint a duplája"

-De nekik több is a kiadás, mindenből egyszerre kell kettő.

"pedig ugyanugy kettő gyerek van csak nem ikrek"

-De nem egyszerre, hidd el, költséghatékony, ha egymás után jönnek a gyerekek.

"két gyerekre fizetni kell drága tk-eket"

-Most miért nem sajnálod az ikreket? Ők ezt is egyszerre fizetik ki. De a lényeg, hogy most épp felmenő rendszerben ingyenes a tankönyv, 1-4 osztályig nem kell érte fizetni.

"sőt 8 évig jár a gyes"

-Amiről te beszélsz, az a GYET, és amellett nem lehet 8 órás állást vállalni, tehát kevés ember engedheti meg magának, hogy otthon üljön 25ezer Ft-ért.

"sőt még több is a családi fejenként"

Valóban, de mint említettem, eddig el is kell jutni, tehát ők is megélik az 1-2 gyerekes állapotot.

"hiába nekik jár ingyen minden mégis ők kapnak +10 ezreket minden évben sulikezdés,és az nem kap aki fizeti a drága tk-et"

-Miről beszélsz? Nincs ilyen.

"rezsitámogatások"

-Csak a gázt támogatják, ezt sokan nem tudják kihasználni.

"mikor anyám özvegy lett egy évig kapott csak özvegyi nyugdijat,csak mert egyke vagyok,ha lenne tesóm,18 éves koromig járt volna"

-Ugye arról, hogy te egyke vagy nem a politika és nem a többgyermekesek tehetnek?

"árvaságit kaptam"

-Akinek elválnak a szülei, és havi 10ezer gyerektartást kap, az mennyivel jár jobban?

"meg kellett venni a drága könyveket,mig osztálytársam ingyen kapta mert volt két kistesója pedig mindkét szülöje dolgozott"

-Erről megint nem mi tehetünk, miért nem lett kistesód? Kérdezted már anyukádat?

"nekem 39 ezer árvasági járt"

-Azta! Az már családival több, mint a dupla GYES!

"és anya fizetése volt(90 ezer).anyának sose volt élettársa"

-A fizetés összegéről és az élettárs hiányáról sem a politika és a többgyermekesek tehetnek, egyedül édesanyád!

"mi meg anyával 120 ezerből"

-Valaki nem tud számolni: 90ezer+39ezer+12ezer családi pótlék=?

"ugyanugy füteni kell,meg szól a tv,mintha 5-en voltnánk szóval tökmindegy"

-De nem ugyanannyi a ruházkodás, az élelem, a gyógyszer, a biztosítás összege, sőt igazából a TV-internet az egyedüli a rezsiben, ami ugyanannyi, hiszen több embernek több helyiség kell, máris nagyobb a fűtésköltség, a telefonszámla is magasabb, az áramnál sem mindegy, hogy hány helyiségben megy tv, a mosógép többször jár, az megint áram és vízköltség, többet használnak tisztálkodáshoz is.

Összefoglalva: Gondold át ezt még egyszer!

Én is mondhatnám, hogy plusz pontot kapsz az egyetemen, mert egyedülálló szülő által nevelt félárva vagy, hogy képzeled ezt! De nem teszem, mert mindenkinek megvan a maga keresztje, ne légy irigy, igyekezz a saját életedből kihozni a legtöbbet!.

2016. szept. 8. 08:43
 14/16 anonim ***** válasza:
72%

"Három gyermeket szeretnénk mi is,és igen,közrejátszik,hogy mert viszont hárommal anyagilag jobb már,mint kettővel. De csak az adókedvezmény miatt tudjuk vállani mi is,mire a harmadik megszületne,lesz párom fizuja br 310."

Azért azzal tisztában vagytok, hogy ez az adókedvezmény dolog nem örök életű? Ok, amíg a Fidesz "van hatalmon" addig valószínű, hogy marad. De ez akár 2 év múlva megváltozhat. Más párt nem biztos, hogy ennyire támogatni fogja a nagy családokat. Meg is szüntethetik az egészet, vagy vissza szoríthatják. Ha csak emiatt tudjátok a harmadikat vállalni, nagyon gondoljátok meg.

2016. szept. 8. 11:55
 15/16 anonim ***** válasza:

Akkor leírom, mi jár az ikrekre pl.

Ikrekre, akár kettes, vagy hármas ikrek, EGYSZERES csed, gyed jár. Amíg más egy gyereket tart el a gyedből, én 2 gyereknek vettem mindent, persze duplán. (Igazából triplán, mert a kisfiam màsfél èves volt, amikor az ikrek születtek, 3 éve, így nem volt gyed extra mèg, ès így egy gyedet költöttem 3 gyerekre. Azaz 4-re, mert van egy nagylány, aki árvaellàtát kap).

Míg a sima két gyerekes a 2 gyerekre kap KÉT csedet, KÈT gyedet, 2 év gyest, az ikres pedig EGY csedet,EGY gyedet ( az aránytalanságon javítottak, így 3 èvig), majd ha utánaszàmolsz, még anyagilag így sem éri el az ikres az arányos ellátást a sima két gyerekeshez képest, jár 2 gyes 6 éves korig. Ha egy gyerek havi 1 hetet beteg, kèpzeld el ikrekkel duplán. A fizetésbeli kiesèst pótolja valamelyest a hosszabb gyes.

Tudom a következö kèrdésed,akinek 2 gyereke van, azok is duplán betegek. Persze,de a 2 gyerek saját döntés, míg az ikrekről nem én döntök, ha kettő jön, az a vèletlen műve.

2016. szept. 9. 20:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Emberek... ha tisztában lenne az alap matematikával, akkor valószínűleg nem azon sakkozna, hogyan tud legalább 10 évig otthon ülni és növeszteni a se.g.g.ét, hanem visszamenne szépen dolgozni a gyerek egy éves korában, ahogy azok a nők teszik, akiknek a fizetéséből a 99 ezer forint adókedvezményt lehet érvényesíteni. Merthogy azért van ilyen, csak azért tanulni meg dolgozni kell, nem nyafogni, hogy az állam miért nem ad többet, mikor másnak meg...
2016. szept. 10. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!