Miért ennyire aránytalan? Ez nem igazságos?
Pedig jobb lett volna, ha téged nem ösztönöznek.
Nem az analfabetizmus ujratermelese lenne idealis esetben a cel.
Azért elmondanám neked,ahhoz hogy megérje a három gyerek,ahhoz a full adókedvezmény kell,ami igen,havi plusz 99 ezer. De ehhez apukának vagy anyukának bruttó 310 ezres fizetés kell,ami kevés embernek van meg. Elsősorban szerencséseknek,másodsorban protekcióval munkát kapottaknak,harmadsorban a megfelelően képzetteknek... És ezek általában az apukák,ritkán keres egy nő ennyit.
A családi lehet 48 ezer 12 helyett,de három jó étvágyú gyerek,vagy három kamasz nem 36ezerrel eszik többet. Három emberre mosol heti 2x,öt emberre már heti 6x. Mert ha kicsik,sokat koszolnak,ha nagyok,nagy a ruha ,nem fér annyi a gépbe.
Mi a másodikat várjuk,mindkettő lány. De még igy se örököltek egymás után,mivel a nagynak is kölcsön ruhái voltak születésétől 2éves koráig. Három gyermeket szeretnénk mi is,és igen,közrejátszik,hogy mert viszont hárommal anyagilag jobb már,mint kettővel. De csak az adókedvezmény miatt tudjuk vállani mi is,mire a harmadik megszületne,lesz párom fizuja br 310. De ha a harmadik pl kisfiú,akkor ő semmit nem örököl majd és senkitől nem lesz kölcsön ruha se. Az iskola részről annyit,igen,a könyvek ingyen lesznek,féláron a kaja. De ezzel.együtt a külön foglalkozások igencsak sok plusz.
Albérletben élünk,52nm . A nagyé a nagy szoba,a baba amint átalussza az éjjelt,ő is ott lesz. És a harmadik is majd,de max csak két évet,mert három gyerekre 4szobás ház kell,a semmiből önerő se lesz... Mig eggyel elég egy lakás 6milláért,addig három gyerekkel nagyobb kell 20-ért. Mig egyel elég.egy használt suzuki 200-ért,hárommal egy vw sharan kell használtan 1,5-2milláért...
Tényleg elég zagyva az írásod, ajánlom a szóközöket és a nagy kezdőbetűket a figyelmedbe!
"miért nem ugyanannyi pénz jár gyerekenként"
-Mert ösztönözni próbálják a gyerekvállalókat.
"ha már 2 több ha 3 mégtöbb a családi pótlék"
-Valóban, de el kell jutni valahogy a 3. gyerekig, addig ők is 1 illetve 2 gyerekre járót kapnak.
"gyes is,miért nem ugyanannyi gyerekenként"
-Ugyanannyi, én is 2x3 évig kaptam a két gyerekemre. (Valójában 2x2 év GYED, 2x1 év GYES).
"ikrek 6 évig jár több mint a duplája"
-De nekik több is a kiadás, mindenből egyszerre kell kettő.
"pedig ugyanugy kettő gyerek van csak nem ikrek"
-De nem egyszerre, hidd el, költséghatékony, ha egymás után jönnek a gyerekek.
"két gyerekre fizetni kell drága tk-eket"
-Most miért nem sajnálod az ikreket? Ők ezt is egyszerre fizetik ki. De a lényeg, hogy most épp felmenő rendszerben ingyenes a tankönyv, 1-4 osztályig nem kell érte fizetni.
"sőt 8 évig jár a gyes"
-Amiről te beszélsz, az a GYET, és amellett nem lehet 8 órás állást vállalni, tehát kevés ember engedheti meg magának, hogy otthon üljön 25ezer Ft-ért.
"sőt még több is a családi fejenként"
Valóban, de mint említettem, eddig el is kell jutni, tehát ők is megélik az 1-2 gyerekes állapotot.
"hiába nekik jár ingyen minden mégis ők kapnak +10 ezreket minden évben sulikezdés,és az nem kap aki fizeti a drága tk-et"
-Miről beszélsz? Nincs ilyen.
"rezsitámogatások"
-Csak a gázt támogatják, ezt sokan nem tudják kihasználni.
"mikor anyám özvegy lett egy évig kapott csak özvegyi nyugdijat,csak mert egyke vagyok,ha lenne tesóm,18 éves koromig járt volna"
-Ugye arról, hogy te egyke vagy nem a politika és nem a többgyermekesek tehetnek?
"árvaságit kaptam"
-Akinek elválnak a szülei, és havi 10ezer gyerektartást kap, az mennyivel jár jobban?
"meg kellett venni a drága könyveket,mig osztálytársam ingyen kapta mert volt két kistesója pedig mindkét szülöje dolgozott"
-Erről megint nem mi tehetünk, miért nem lett kistesód? Kérdezted már anyukádat?
"nekem 39 ezer árvasági járt"
-Azta! Az már családival több, mint a dupla GYES!
"és anya fizetése volt(90 ezer).anyának sose volt élettársa"
-A fizetés összegéről és az élettárs hiányáról sem a politika és a többgyermekesek tehetnek, egyedül édesanyád!
"mi meg anyával 120 ezerből"
-Valaki nem tud számolni: 90ezer+39ezer+12ezer családi pótlék=?
"ugyanugy füteni kell,meg szól a tv,mintha 5-en voltnánk szóval tökmindegy"
-De nem ugyanannyi a ruházkodás, az élelem, a gyógyszer, a biztosítás összege, sőt igazából a TV-internet az egyedüli a rezsiben, ami ugyanannyi, hiszen több embernek több helyiség kell, máris nagyobb a fűtésköltség, a telefonszámla is magasabb, az áramnál sem mindegy, hogy hány helyiségben megy tv, a mosógép többször jár, az megint áram és vízköltség, többet használnak tisztálkodáshoz is.
Összefoglalva: Gondold át ezt még egyszer!
Én is mondhatnám, hogy plusz pontot kapsz az egyetemen, mert egyedülálló szülő által nevelt félárva vagy, hogy képzeled ezt! De nem teszem, mert mindenkinek megvan a maga keresztje, ne légy irigy, igyekezz a saját életedből kihozni a legtöbbet!.
"Három gyermeket szeretnénk mi is,és igen,közrejátszik,hogy mert viszont hárommal anyagilag jobb már,mint kettővel. De csak az adókedvezmény miatt tudjuk vállani mi is,mire a harmadik megszületne,lesz párom fizuja br 310."
Azért azzal tisztában vagytok, hogy ez az adókedvezmény dolog nem örök életű? Ok, amíg a Fidesz "van hatalmon" addig valószínű, hogy marad. De ez akár 2 év múlva megváltozhat. Más párt nem biztos, hogy ennyire támogatni fogja a nagy családokat. Meg is szüntethetik az egészet, vagy vissza szoríthatják. Ha csak emiatt tudjátok a harmadikat vállalni, nagyon gondoljátok meg.
Akkor leírom, mi jár az ikrekre pl.
Ikrekre, akár kettes, vagy hármas ikrek, EGYSZERES csed, gyed jár. Amíg más egy gyereket tart el a gyedből, én 2 gyereknek vettem mindent, persze duplán. (Igazából triplán, mert a kisfiam màsfél èves volt, amikor az ikrek születtek, 3 éve, így nem volt gyed extra mèg, ès így egy gyedet költöttem 3 gyerekre. Azaz 4-re, mert van egy nagylány, aki árvaellàtát kap).
Míg a sima két gyerekes a 2 gyerekre kap KÉT csedet, KÈT gyedet, 2 év gyest, az ikres pedig EGY csedet,EGY gyedet ( az aránytalanságon javítottak, így 3 èvig), majd ha utánaszàmolsz, még anyagilag így sem éri el az ikres az arányos ellátást a sima két gyerekeshez képest, jár 2 gyes 6 éves korig. Ha egy gyerek havi 1 hetet beteg, kèpzeld el ikrekkel duplán. A fizetésbeli kiesèst pótolja valamelyest a hosszabb gyes.
Tudom a következö kèrdésed,akinek 2 gyereke van, azok is duplán betegek. Persze,de a 2 gyerek saját döntés, míg az ikrekről nem én döntök, ha kettő jön, az a vèletlen műve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!