Táápénz, csed? Ha már tp-re pénz nem jár, mert leteltek a napjaim, de élő munkaszerződésem van és úgy vagyok nem fizetett tp-en, akkor is jár a csed?
Sziasztok ! Ha már tp-re pénz nem jár,mert leteltek a napjaim,de élő munkaszerződésem van és úgy vagyok nem fizetett tp-en,akkor is jár a csed?
2015.03.09-2016.02.15 és 2016.05.02-2016.10.31 vannak a munakviszonyok , 2016.10.10 a szülés várható időpontja. 2015.10.24-2016.02.15-ig voltam táppénzen és az új helyemen is voltam már,tehát ha augusztustól nem mennék,és szept közepén igényelném meg a csedet,lehet nem járna végig fizetett tp.
olyan mint ha lógnál a levegőben, nincs olyan, hogy fizetés nélküli tp.
fizetés nélküli szabadságon vagón, de akkor nem vagy biztosított nem kapsz ellátást, tehát fizetned kell magad után a tb-det és semmilyen ellátásra se vagy jogosult, nem csak tp-re, csedre se.
A fizu nêlküli szabi az a gyed ha dolgoztal!
Táppénzre mehetsz ha van munkád és a nőgyógyász kiir veszélyeztett terhesnek.
Csedet is kapni fogsz szerintem bár úgy emlékszem 365 kell megszakitás nélkül kivéve ha az adott cégnêl gyeden vagy táppênzen voltál.
Szóval menj be a bérosztÁlyra ahol melózol ês kérdezz rÁ!
De olvass kicsit utána mit hogy szabályoztak mert az egyik ismerősömet átakarta verni a munkáltató!
Köszönöm ! Sikerült elérni már a pesti oepet,itt nem tudtak semmit mondani,mert nem láttak bele a biztosítottságomba.
Egy úr segített,azt mondta az előző táppénzt sem vehetik figyelembe,mivel 30 napnál több telt el a két munkahely között.Magyarul a május-július kb 90 nap,annyit lehetek táppénzen.Augusztus elejétől szeptember közepéig,a csedig másfél hónap van,45 nap elég rá,én kb 25-öt leszek augusztus 1-ig,ez lejön a 90-ből,65nap marad,amit lehetek.
Csed jár,mert a tp is biztosítottság és meg van az egy évem. A cég pedig tuti nem ver át,kissé nagy ez ahhoz,hogy megtegye.
Nem kell megszakítás nélküli egy év,2 év alatt kell 1 év összesen plusz a szülés napján biztosítottnak lenni.
Sok mindennek utána jártam én,csak a tp kicsit bonyolultabb.
persze, hogy a tp is biztosított, de ha már nem jár tp, mert kihasználtad, akkor nem leszel tovább tp-en, nincs fizetetlen tp!
ezért írtam, hogy akkor egyszerűen átkerülsz fizetés nélküli szabadságra, ami ellátás nélkül nem biztosított jogviszony
Azért nem kell 0%ot adni mert kissé nagy a cég ahol dolgozol vagy dolgoztál!
Mégsem voltak képesej segiteni!
Én csak elmondtam amit hallottam!
Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!