Mennyi járna nekem?
Ha jól tudom, akkor neked csak GYES jár, ami elég kevés. Dolgozz, ameddig tudsz!
Hány hetes terhes vagy? Terhesen nem rúghatnak ki...
2 lehetőség van:
-ha estin tanultál akkor gyes ami a cspvel olyan 37E körül van
-nappalin tanultál és nem rúgnak ki, akkor a fizud 70%lesz a csed, gyed. szülés előtt 365 nap és szülés pillanatában biztosított jogviszony kell. de ha nappalin tanultál a szülést megelőző 2 évben, akkor 180 napot beleszámolnak, így ha még 4 hónapot dolgozol és szülés pillanatában is munkaviszonyba leszel, kapod majd az ellátásokat
Ráadásul ha most bejelented, hogy terhes vagy a munkahelyen akkor ki is rúgnak. Csak 3 hónap a próbaidő után leszel védett és nem rúghatnak ki. Ha elmész táppénzre akkor is megtudják, hogy terhes vagy mert a táppènzes papíron rajta lesz. ( 9 kód).
Legjobb lenne ha még nem mennél táppénzre és ne mond el a munkahelyen, hogy terhes vagy. Amúgy is a 12. hétig még bármi lehet sajnos.
2. vagyok!
utolsó, nem keverem! ha maradna a fenekén és dolgozna, akkor kapna gyedet! a diplomás gyed más, a kérdező sima gyedre lenne jogosult ha nappalin tanult eddig, hiszen a nappali tanulmányok (ergo a gimnázium) 180nappal beleszámít. így ha valaki érettségi után esik teherbe és gyorsan elhelyezkedik, le tud dolgozni fél évet, akkor jogosult gyedre...
de persze 2 hónap munka után se a tp-e nem tart ki, se gyedre nem jogosult.
azért bemásolom, csak mert idegesít,. hogy én vagyok lepontozva miközben másik nem tudják...
"jogosultsághoz szükséges előzetes 365 napi biztosítási idő számítása:
...
a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok idejéből 180 napot, "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!