Mennyit kapnánk így havonta?
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy a párommal szeretnénk babát, nem most, hanem év végéig szeretnénk még gyűjteni hozzá pénzt.
A havi támogatások hogy járnak? Azt nézik hogy hány hónapot dolgoztam egész életemben vagy a mostani munkahelyem? A mostani munkahelyem amúgy 2 hónapja kezdtem el dolgozni.
A csed és gyed jogosultsági feltételei:
1: A szülést megelőző 2 évben kell 365 biztosított napnak lennie (nem kell egybefüggőnek lennie, és biztosított nap a munkaviszony, a táppénz, és az álláskeresési járadék is)
2: szüléskor is biztosítottnak kell lenni. (tehát élő munkaviszonnyal kell rendelkezni, vagy álláskeresésin kell lenni)
Az összegét mindig a legutolsó munkahelyen elért tényleges jövedelemből számolják.
A szülést megelőző 3. hónap utolsó napjától számolnak vissza 180 napot, az lesz az alap. Ennek a 70%-a lesz a csed és gyed. Csedből csak 15% SZJA-t vonnak, gyedből 10% nyugdíjjárulékot is.
Köszönöm a válaszod! :)
1. munkahelyem: 10 hónap
2. 11 hónap
3. 8 hónap
4. ami most is van.
Nekem szerintem az a 365 nap meg van.
Szerintetek mennyit érdemes félre rakni a gyerkőcre? :)
Január 1-től már nincs olyan, hogy munkaidőarányosan jár a GYED. Ha mn a jogosultság, tehát a min 365 nap és biztosított vagy szüléskor akkor jár a gyerek 2 éves koráig.
Mennyit érdemes félretenni? Ez sok mindentől függ.
Magánban, vagy sztkban akarsz terhesgondozásra járni?
Akarsz e orvost fogadni?
Mindent meg kell nektek venni, vagy ruhákra, és felszerelésekre számíthattok rokonoktól is?
Mindenből újat akarsz vagy jó a használt is?
Mi a terhesség alatt kb fél milliót költöttünk el (ebből maga az orvos, a vizsgálatok, és a vitaminok voltak kb 350 000. Végig magánba jártam, volt fogadott orvosom és szülésznőm is), de
ruhát semmit nem kellett vennünk mert annyi mindent kaptunk. Kiságy volt családból.
A babakocsit használtan vették szüleim ajándékba 50-ért.
Amit mi vettünk:
-textilpelus
-matrac a kiságyba meg rá gumis lepedő
-kiskád
- drogériás dolgok (pelenka, kozmetikumok (babaolaj, popsikrém ..stb,) cumis üveg)
-törölköző
-mellszívó
- meg pár apróság pluszban
Tehát a nagyobb összegű dolgokat mind kaptuk.
Ha nektek minden meg kell vennetek, akkor ennek az összegnek a duplája simán elmehet mégha sok mindent használtan vesztek is meg.
Ez nagyban függ az igényektől is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!