3 havonta más céghez jelentenek be. Ér-e majd hátrány emiatt a gyed számításakor?
Ha fizetésed állandó akkor nem.
Kiszámításnál csak az utolsó munkahelyen keresett összeg számít. Ha nincs meg a szülést megelőző 3. hónaptól visszafele 180 nap akkor nem az átlag béred szerint, hanem a szerződésben lévő összeg szerint van kiszámítva hogy mennyit kapsz. Ez maximum akkor hátrány ha sokszor kapsz prémiumot, jutalékot stb mert ugye az ilyenkor kiesik a számításból.
Valamint kérdés, hogy határozott idejű e a szerződésed, és ha határozott idejű (3 hónapos pl) akkor a cég hosszabít e akkor is ha bejelented hogy terhes vagy (esetleg táppénzre is ha kell menned). Ugyanis a CSEDre/GYEDre csak akkor leszel jogosult ha szülés pillanatában biztosított vagy.
pénzbe annyi, hogy mivel nem lesz meg szülés előtti 3 hónapot visszamenőleg 180 napod, se 180 napod, amit alapul kéne venni, így 30 nap tényleges szerződés szerint bér lesz a gyed alapja. ez akkor lehet rossz ha mondjuk a végén rosszabbul keresel vagy egyébként kapsz juttatást.
inkább az a kérdés, hogy milyen a szerződésed, hiszen nem biztos, hogy nem tudnak megválni tőled ha terhes leszel
Csak akkor számít az utolsó jogviszony, ha megszakítás van a munkaviszonyok között. Egyébként csak azt nézik, hogy összesen megvan-e a szükséges idő és a jövedelem átlagát nézik.
Ha időközben megszűnik a munkahelyed, akkor is jár tovább az ellátás, és a jogutódnak (ha van) vissza kell vennie. Nálunk is volt ide-oda rakosgatás a cégen belül (egy cégcsoportnak dolgoztam, és mindig oda tették a dolgozókat, ahol konkrét projekthez el tudták számolni a bérünket). Az egyik cégtől mentem GYED-re, a másikhoz mentem vissza. Nem volt belőle gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!