Egyedülálló szülők számára mi jár?
Figyelt kérdés
Sajnos lehet rá leszek kényszerűlce, hogy egyedülálló anyuci leszek. Miket vehetek igénybe a gyes/csp mellett?2016. jún. 12. 17:08
1/26 anonim válasza:
Az apa fizeti a gyerektartást,adókedvezmény és visszamész dolgozni.
2/26 A kérdező kommentje:
A gyerektartást én határozom meg?
2016. jún. 12. 17:18
3/26 anonim válasza:
Nem. A gyerektartást a Bíróság határozza meg, az apa jövedelmének függvényében. Emelt CSP kapsz, kb 1.000.- Ft-tal többet, mint a nem egyedülálók.
4/26 A kérdező kommentje:
Az apa kb 150 de van h 190et keres, ahogy szamoltam olyan 50 körül ideális lenne ez reális? (Tartás díj) vagy ezt hogy számítják ki? Olyan borzalmas ez a dolog :(
2016. jún. 12. 17:23
5/26 anonim válasza:
"Olyan borzalmas ez a dolog "
Az a borzalmas, hogy egyedül maradtál egy picúrral.
A gyerektartás általában a fizetés 30%-a. Szóval az 50 reális.
6/26 anonim válasza:
50 ezret nem hiszem hogy mégítélnek egy ekkora fizetésre. 20 % körül szoktak megítélni amúgy.
7/26 anonim válasza:
Kb.15 kérdésedet láttam már,magadnak kerested a bajt.De kb.reális az 50ezer.
8/26 A kérdező kommentje:
Erre értettem hogy borzalmas, ez az egész így ahogy van. Szegény baba nem tud majd az apjára számítani.
2016. jún. 12. 17:35
9/26 anonim válasza:
egy gyerekre nem fognak 50 ezret megítélni, mert nem kerül havonta ennyibe, nem csak az apának kell eltartani. Én 25 ezret mondanék, hogy kb annyit fogsz kapni gyerektartásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!