Milyen támogatásokra vagyok jogosult? (illetve ezek mennyiben változnak ha egyedülálló vagy ha házas vagyok)
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok eddig két aktiv felevem van plussz mellette dolgozom de csak heti 4 oraban vagyok bejelentve minimalis osszegre .2016. márc. 7. 12:41
1/3 anonim válasza:
Az ellátás nem függ a családi kapcsolattól. Ha egyedülálló vagy, akkor gyerektartást kérhetsz apukától, és kb 1000 Ft-tal több a családi pótlék.
Igényelhetsz diplomás gyedet, ami a gyerek születésétől 1 éves koráig jár.
VAgy a 4 órás munkaviszonyod után csedet/gyedet, ha jogosult vagy, de gyanítom az kb a gyessel egyezik meg (vagy kevesebb).
2/3 anonim válasza:
diplomás gyedre, csedre is, családi pótlékra gyesre majd alanyi jogon, érvényesítheted az adókedvezményt már a magzat 91. napos korától továbbá jár a egyszeri anyasági támogatás. házasság, ilyesmi lényegtelen.
3/3 anonim válasza:
Az első válaszoló jól összefoglalta a lehetőségeid. Annyit viszont megjegyeznék, mert lehet, hogy ez nem tiszta, hogy attól, hogy mondjuk nem vagytok házasok a pároddal, még nem vagy egyedülálló. Ha együtt éltek (teljesen mindegy, hogy hivatalosan, vagy csak úgy) és közös háztartásban nevelitek a gyereket, akkor nem vagy egyedülálló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!