Milyen támogatásokra, kedvezményekre vagyok (leszek) jogosult egyedülálló szülőként?
Gyerektartást kérjél a bíróságtól.
Anyasági biztos jár, ha rendesen mentél terhesgondozásra.
Tgyást nem tudom, ha az nem, gyes biztos, br 28500 és családi pótlék, egyedülállóként asszem 13300.
Nehéz ügy. Külön háztartás pontosan mit jelent?
Mert ha egy lakcímre vagytok bejelentve csak mondjuk ők a földszinten ti meg az emeleten laktok akkor jogilag szerintem nincs külön háztartás.
Így lakásfenntartásiba és mindenbe az ö jövedelmük is beleszámít, így nagy eséllyel nem kaptok. Bár ha jár akkor nagy valószínűséggel a szüleid már megigényelték így te nem kérheted ugyan arra.
Emelt családi és gyes biztosan jár ez 39000Ft együtt.
Az Apa elfogja ismerni a gyereket?
Ha igen akkor bíróságra kell menni és kérvényezni a gyerekelhelyezést nálad és a gyerektartást fizetést.
Ha nem akkor előszór apasági vélemény megállapítása miatt kell bíróságra menni ahol kötelezik DNS tesztre, és utána fizetnie kell gyerektartást. De ez hosszú hónapokig is eltarthat.
DNS tesztet a vesztes félnek kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!