Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » A Csokrol helyileg hol kell...

A Csokrol helyileg hol kell érdeklodni és rezsitartozásra is felvehető?

Figyelt kérdés
Hova menjek ezügyben?kormànyhivatal polgarmesteri hivatal v egy otp bank pl?vagy?ahol elmagyaràznak mindent
2016. márc. 4. 06:53
 81/121 anonim ***** válasza:
100%
az eredeti kérdés úgy szólt,hogy rezsitartozásra is felvehető??? Majd ebből kerekedett,hogy 500000ftból amit adnak kevés házra, majd neked 10 millió kell meg egyébként is hitelt nem akarsz felvenni,de ha akarnál simán megadják mert havi 500-at keresel (az sajnálatos,hogy ennyi pénzből nincs megtakarításod és a csok se 2 nap szóval még most így hónap elején se tudod rendezni) Noh,de nem baj mert ha a tartozást nem lehet belőle kifizetni akkor inkább már kapásból új házat akarok és még 2 gyereket valahonnan össze szedni...a csok-ot nem a 2 szép szemre adják, 2,2 milliónál (ha már 3 gyerekről beszélünk) az eddig olvasottak alapján olyan 60-80ezer között mozog amit össz ki kell fizetni előre tehát nem a csok-ból fogják kivonni.10 milliónál ez kicsit több lesz (10 millióból magánszemélytől olyat amin használatbavételi van már még ha 2015-be is építették nem lehet venni ilyen esetbe csak a használt házra adható kisebb összeg jár...vállalkozótól stb lehet venni mert arra jár a 10 millió,viszont országos szinten ritka mint a fehér holló ha 15 millió alatt ilyen lakást talál az ember...építkezni meg szerintem amúgy se fogsz mert arra jár még a 10 millió,de azt utólag és szakaszosan utálják,de mivel rezsitartozásod van így nem hinném,hogy milliók lennének a számládon szóval ez is kihúzva. Jah és ugye csak és kizárólag házasságba lehet beígérni + gyereket vagy gyerekeket.
2016. márc. 4. 10:20
 82/121 anonim ***** válasza:

"A csaladi adokedvezmenynek is ugy orulunk mint majom a farkànak kozben meg egy hazaspar bevetelenek jofirman 50 % àt elviszi.."

Ezt kifejtenéd?

Amúgy családi PÓTLÉKOT írtam, nem családi ADÓKEDVEZMÉNYT.

2016. márc. 4. 10:21
 83/121 A kérdező kommentje:

Igen vannak megoldasok 79 csak epp a csokon agyaltam.

80 most pont olysn helyzetben vagyok amit felvetettel.tortent valami.fel kéne àllni.az lazàn megy. Csak elore is szeretnék haladni ehhez keresek lehetosegeket lehetoleg itthon.

2016. márc. 4. 10:23
 84/121 anonim ***** válasza:
100%

"Csak jelezném hogy mindrnkinek bankba megy a penze a bank hasznalja"

Csak jelezném, hogy nem. Férjem pl kézbe kap fizetést. Én használom a bank szolgáltatását. Ami az én döntésem, és azért fizetek a banknak, hogy megkönnyítse ezzel az életem! Tehát nem a bank használj a pénzem, hanem ÉN!!!

A csok-ról annyit, hogy a 10 milliót csak úgy kapod meg "ajándékba", ha már megvan a 3 gyerek. Ha csak megígéred, akkor ugyanúgy hitelként tekintenek rá, tehát kell önerő, és hitelképesnek kell lenned.

Az egy gyerekre az 500 ezret sem adják könnyen. Mi épp átépítjük a házat, és bár bővülünk, de nem lesz + szoba. Így a meglévő 1 gyerekre sem tudjuk kihasználni a csokot.

"O nem egy csoro eletkeptelen vagyok. Ez csak atmeneti."

Ha nem lennél csóró, akkor nem lenne rezsitartozásod... De az vagy. Aki az alapvető létfenntartáshoz szükséges költségeket sem tudja kifizetni, az "életképtelen". És az átmeneti tartozás 1-2 hónapot jelentene. Ahhoz nem kellene csok, mert azt még a szolgáltatóval is meg tudnád beszélni, hogy részletekben törlesztesz...

Ha a megélhetésedet nem tudod finanszírozni, akkor ne akarj több gyereket, és ne akarj csokot, mert azzal is csak eladósítanád magad...

2016. márc. 4. 10:23
 85/121 A kérdező kommentje:
82 ha megnezed mennyi adot levonnak a fizetesbol es hogy csak egy par egyik fele jogisult csp re adokedvezmenyre is tehat 2 fizetes adojahoz viszonyitva mennyi az a csp amit nem emelnrk 20 eve...kicsit erdekes arànyok jonnek ki
2016. márc. 4. 10:25
 86/121 anonim ***** válasza:

2005 óta nem emelték a családi pótlékot...

Jaj,istenem! Miért hiszik azt az emberek,hogy csak mert hangosabban vagy többet beszélnek,akkor máris igazuk van???

2016. márc. 4. 10:27
 87/121 A kérdező kommentje:
Ha bankba megy egy ft-od is akkor a bank hasznalja a penzed. Forditva nem erdekes hogy mennyit fizettetnek vissza ok meg semmit..
2016. márc. 4. 10:28
 88/121 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom... adókkal és járulékokkal összehasonlítani a csp-t... na, ez a szint, ahol én feladom. Nem lehet mindenkit megmenteni.

Szerintem dolgozz feketén, akkor nem lopnak majd tőled. :D

2016. márc. 4. 10:29
 89/121 A kérdező kommentje:
86 es az inflaciohoz is viszonyithatnànk..emelik 500 ft-al 10 evente a csp-t es mennyit vasaroltal 10 eve 500 ft -bol es mennyit most..
2016. márc. 4. 10:30
 90/121 anonim ***** válasza:
30%
Na most akkor emelik vagy nem? :D :D :D
2016. márc. 4. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!