Milyen ellátásra számíthatok ha a gyesbe szülök? Jár a tgyás ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Marciusban lesz 2 éves a lányom,tervezzük a következő babát.A kérdésem az lenne ha addig sikerülne a teherbeesés,én bejelentem majd a munkáltatómnak hogy nem megyek vissza március után dolgozni,es gyesre jövök,a munkáltatom elküld mert ugye gyes alatt nem vagyok védett,milyen ellátást kapok a születendő gyermek után?Jar majd a tgyás,gyed?2015. nov. 13. 23:27
1/11 anonim válasza:
Hogyne lennél gyes alatt védett... be sem kell jelentened, 3éves koráig otthon maradhatsz. Ha nem lesz elég bérezett napod, akkor a szerződés szerinti béred lesz a csed (régen tgyás) alapja.
2/11 anonim válasza:
Gyes alatt is védve vagy, ha nem dolgozol mellette. Azért a terhességet jelentsd be, ugyanúgy védve leszel, nem rúghat ki. Gondolom a szerződésed határozatlan.
Ha a munkahelyed megmarad, nem szűnik meg, akkor ugyanúgy fog járni a 2. babára is a csed és gyed. Ha terhes leszel gyes alatt, akkor gyes mellett táppénzre is mehetsz.
Akkor nem leszel védve, ha gyes mellett v. gyes lejárta után visszamész dolgozni és nem vagy terhes.
3/11 anonim válasza:
gyes alatt is védve vagy, és ugyanúgy fog járni CSED és GYED, ha dolgozol, akkor az akkori álláspont szerint megállapítják az ellátások alapját, összehasonlítják a gyermeked után kapott ellátás alapjával és azt fogod kapni ami számodra kedvezőbb. egyébként ha ki is rúghatna (de nem rúghat) akkor is járna az ellátás, mert az a szabály, hogy ha gyes folyósítását követő egy éven belül szülsz, ugyanúgy jár.
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm,mindenkinek ment a zöld.Kicsit megnyugodtam.Én úgy tudtam hogy csak a gyed alatt vagyok védett a gyes alatt nem.
2015. nov. 14. 16:33
5/11 anonim válasza:
Jól írták a többiek, ha nem mész vissza dolgozni, akkor védve vagy gyes alatt is. :)
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó!
De csak akkor vagyok védve ha bejelentem hogy terhes vagyok nem?
2015. nov. 15. 15:47
7/11 anonim válasza:
igen, a munkaltatonak tudnia kell rola!!
8/11 anonim válasza:
Igazság szerint már bejelentés nélkül is védett vagy, de úgy fer, hogy közlöd is velük egyből.
9/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem jól tudom hogy csak a gyed alatt vagyok védett,a gyes alatt pedig nem?
2015. nov. 16. 00:07
10/11 anonim válasza:
még hányszor irjuk le?:) ha nem dolgozol, gyesen vagy otthon akkor vedett vagy!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!