2012. novemberétől veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre kerültem 2013. május elsején megszületett a fiam , onnantól 2 évig kaptam a szokásos ellátást, tgyást, gyedet. Mikor két éves lett visszamentem dolgozni a gyes mellett, de sajnos szeptemberben fel kellet mondanom. Most ismét babát várok.
Ha szülés előtt elmegyek álláskeresésire milyen ellátásra számíthatok? szülés előtti bérem br.170000 volt a gyed utáni pedig br. 190000 ft. Folyamatosan volt biztosított jogviszonyom 2000.óta.
ha nem vagy a szülés pillanatában biztosított, semmit nem kapsz. Ha álláskeresőként vagy biztosított - álláskeresési vagy vállalkozói járadékban részesülsz, akkor a minimálbér lesz az ellátásod alapja, 2015-ben ez 105.000 Ft, jövőre emelkedni fog pár ezer forinttal.
2015. nov. 13. 11:55
2/6 anonim válasza:
Ha jól értem, most nem vagy biztosított...nem írod, mikor fogsz szülni, ha még soká, mindenképp keress munkát, mert álláskeresési után fillérek járnak. És gondolom, addig is jó lenne vmit kapni.
2015. nov. 13. 12:00
3/6 A kérdező kommentje:
jövő év júniusában fogok szüli, most gyesen vagyok. A legnagyobb bajom, hogy hol tudok elhelyezkedni terhesen. Lenne egy lehetőségem, de ha elmondom mi van lehet elúszik, ha pedig csak később szólok lehet azért menesztenek. Elég nagy dilemma.
2015. nov. 13. 12:03
4/6 anonim válasza:
Minek mondtàl fel???
2015. nov. 13. 12:53
5/6 anonim válasza:
ha álláskeresésiről mész csedre, gyedre akkor minimálbérből számolnak, nem nézik az előtte való jövedelmedet. de mivel neked megszakadt, így egyébként se nézik
2015. nov. 13. 14:00
6/6 A kérdező kommentje:
Nem az eredeti helyemre vettek vissza. napi 60km-t autóztam oda 60-at haza+ a kétéves gyerekemet már reggelfél 6-kor keltettem vittem a bölcsibe. volt olyan időszak, hogy hétfőtől péntekig nem tudtam hazamenni, mert éjjel is dolgoztam.
Kaptam egy másik ajánlatot, ott azt mondták mondjak fel és ők alkalmaznak,de átvertek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!