Hogy legyen házam? Kellene egy terv és arra indulok. (CSOKra jogosultság, munka,1 gyerek, funda van) egyedülálló vok
olyan 6 milliosban gondolkodom(vidék és vállalnám, ha pár év múlva újítani kell rajta)
úgy tudom, ha vállalom, hogy 4 éven belül még egyet szülök, akkor 1 millio 200 a CSOK (az ex készséggel rendelkezésre áll ai a gyereket illeti, csak anyagilag szemét ember, ő csak a szerelemből élne, ha rajta múlna, minden felelősség engem terhel)
a fundában jelenleg van egy 100-asom(tudom, nem sok, de évek alatt kiforrná magát és ugye adnak kölcsön nagy összeget, kedvezőbb törlesztővel mint egy bank)
a majdan megvett ház lenne a fedezet a hitelekre
jelenleg 200 bruttót keresek
hány évet robotoljak még, mennyit gyűjtsek össze, hogy a banki hitelt kikerüljem és annak tükrében, hogy a lehető leghamarabb meglegyen a ház, mert ebben a poros, penészes, rovaros minigarzon, de olcsó albérletben nem bírom már idegileg. ha kinyitom a szárítót, marad egy talpalatnyi hely.
kérlek segítsetek összedobni egy tervet
Haszonélvezeti jogot pont nem kell, nem is lehet bejegyezni.
"A családok otthonteremtési kedvezményével érintett lakásra – később született gyermek esetében a
lakásépítési támogatás nyújtásáról szóló szerződés megkötésének időpontjától − számított 10 évre a
magyar állam javára jelzálogjog, és annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom kerül
bejegyzésre, ha ezen időszakon belül a támogatással érintett lakás elidegenítésre kerül, úgy a
lakásépítési támogatást a támogatott köteles visszafizetni.
A kedvezményt igénybevevő vállalja, a kedvezménnyel érintett lakást ezen időszak alatt
haszonélvezet vagy használati jog nem terheli."
Tudod, hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Azt, hogy 10 évig nem adhatod el. De ez érthető, hiszen a csok lényege, hogy otthonteremtési kedvezmény, így célját csak akkor éri el, ha az igénylő valóban ott él, az az otthona. Nekünk megért ennyit 2 millió, úgyis ott szeretnénk maradni. Ha meg valamiért menni kell, akkor mnb kamattal növelten visszafizetjük, még mindig jobb a kondija ilyen esetben mint egy piaci hitelnek.
Csak azért írtam le, mert nem szeretem, amikor valakik fél információkat, hamis információkat terjesztenek.
Eladhatja 10 éven belül, de akkor vissza kell fizetni.
Azért az durva, hogy a haszonélvezetet, és az elidegenìtési és terhelési tilalmat összekeverjük.
Jò sokàig kell gyűjtened.
1, a fundi nagyon megszűri kinek ad, egyedül gyerekkel nettó 140.000 körüli fizuval... Nem sok az esély. Nem tudom hol olvastad a kedvezőbb törlesztőt,de félre vagy informàlva,max a kamat a kedvezőbb a törlesztés meg jóval több.
2, Csok 1 gyerekre jàr egyedülàllóként nincs megelőlegező csok. 1 gyerek kb fél milla
Ha félreteszel havi 20.000Ft- ot fundiba az kb 1,5 milla 4 év alatt. Azaz 4 év múlva lesz kb 2 milliód. Tehàt ha 60.000Ft- ot lekötsz fundiba havi szinten,akkor 4 év utàn van 5 milliód,plusz fizeted a mostanit is. Azaz havi kb 70.000 Ft megtakarìtàssal ( ami a fele fizud) 4 év kell minimum.
köszi, majd jobban beleolvasok a csokba
de szóval, ha havi 70 el meglenne 4 év múlva 5 milla, plusz zsebben 2, ezt nem lehetne már az új házban gyűjteni ill törleszteni inkább...? tehát 2 millát összeszedni most hamar arra szívesebben adna már a funda 140 es fizu mellé?
mert lehet akkor bevállalom külföldöt is ha kell és a szenvedést a gyerekkel odakint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!