Anyasági támogatás. Jár vagy nem? (Olyan írjon, aki ért is hozzá! )
"Anyasági támogatás
(...) Egyetlen feltételnek kell csupán teljesülnie a folyósításhoz, mégpedig annak, hogy terhesgondozáson legalább négy alkalommal részt vegyen a várandós kismama, illetve, ha koraszülés lépne fel, akkor a négy alkalom helyett elég egy igazolt részvétel is. Összege 2012-ben is változatlan, az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-a, ikrek esetén 300%-a, ami 64.125 Ft-ot, illetve 85.500 Ft-ot jelent, és továbbra sem vonnak belőle adót, járulékot."
Namost.. ha valakinek nincs meg ez a négy pecsét (későn kiderült terhesség, külföldi tatózkodás a terhesség alatt, stb.) akkor semmilyen módon nem kaphat anyasági támogatást? Van rá valamilyen mód, hogy mégis csak kapjon?
A GYES az meg ugye alani jogon jár. Akkor ehhez nem kellenek a pecsétek ugye?
Nincs rá mód.
Ha nincs meg a 4 pecsét, akkor nem vagy jogosult az anyasági támogatásra.
Gyeshez nem kell pecsét, csak Magyarországi lakcím, és a gyereknek is.
Kormányhivatalban kérdezz utána. Külföldön jártál terhesgondozásra? Bár úgy tudom, csak az itthoni terhesgondozást fogadják el.
Megszültél már?
Mert ha nem, akkor még meglehet a 4 pecsét.
Szóval az olyanok, akik mittudomén kövérek és nem vették észre (volt már ilyen eset!) azoknak nem jár a támogatás? Ez eléggé diszkriminatív vagy nem is tudom minek nevezzem.
Minden anyának kéne járjon. Nincs valami kiskapu? Pl. a külföldi tartózkodás (mivel ezesetben konkrétan erről van szó)? Nincs valami jogi előírás? Szerintem jó nagy hülyeség orvosokhoz és vizsgálatokhoz kötni, hogy valaki szül -e vagy sem. Aki nem jár orvoshoz (mert nem beteg, hanem teres!!), az nem is teljesjoú anya? Eszem megál...
2.
Nem, és még nem.
Hogy lehet meg a négy pecsét? Mindegy milyen vizsgálat csak legyen, vagy hogy van ez pontosan?
Oké, hogy kövér valaki, de azért azt, hogy nem menstruál, és rugdos valami a hasában, csak észre veszi...
És nem, ne akarjon olyan Magyarországról pénzt, aki nem is itt él, hanem külföldön él, és pl hazajön szülni...
És meglehet a pecsét, mert akár orvosi, akár védőnői is megfelel. (képzeld, védőnőhöz is kell járni).
És valóban nem betegség a terhesség, de mivel a gyerek szemmel nem látható, ezért őróla nem tudni, beteg-e. Ehhez meg orvos kell. Mert nem csak a saját érdekedben mész orvoshoz a terhesség során, hanem a gyerek miatt is!
Kell a négy pecsét.
Ha még későn is veszi észre a terhességet akkor is össze kell jönnie a pecsétnek.
Én most vagyok a 9. hónapban és 8 pecsétem van az orvostól.
Ha a terhesség felétől vesszük akkor is meg kell lennie a négynek.
Ma meg valaki b@ik az orvoshoz menni az meg megérdemli.
Ismerősöm végig külföldre járt terhesgondozásra , és kapott MO-ról anyaságit.
De amúgy a te eseted egy konkrét eset?
Kövér vagy, a 25. héten derült ki a terhesség és külföldre jártál tgondozásra?
A 25-39-hét között is simán össze lehet szedni a 4 pecsétet.
Nekem kb 15 pecsétem volt...
Ha külföldön élsz, már miért járna neked itthonról a támogatás?
Az, hogy meg orvoshoz jársz az leginkább a születendő gyereked egészsége miatt van.
Ha a védőnői pecséteket is bele számoljuk a kiskönyv a terhesség végére betelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!