Egyetemistának milyen támogatás jár? és mennyi?
szoctám, de a gyerek drágább lesz elhiheted...
remélem emellé még büfészakos is vagy
Rendkívüli szoctám, az nálunk egyszer igényelhető, és max 10.000.
+ a rendes szoctám, amit az első is írt. Más nincs.
"A diplomás gyed fix összege:
felsőfokú alapképzésben, felsőfokú szakképzésben vagy felsőoktatási szakképzésben, valamint a szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdő napján érvényes kötelező legkisebb munkabér (101.500 Ft) 70 százaléka (71.050 Ft);
mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgató esetén a jogosultság kezdő napján érvényes garantált bérminimum (118.000 Ft) 70 százaléka (82.600 Ft).
nem, utolsó. összekevered. a diplomás gyed annak jár akinek nincs munkaviszonya, csak az egyetem, 2 aktív félévnek kell lennie az elmúlt 2 évben
ez egy fix összeg, amit be is linkeltem. ha egyetem mellett munkaviszonya, akkor neki több gyed jár, nem pedig a fix összegű "diplomás gyed". ezt a gyed extrával vezették be, itt tudod elolvasni ha érdekel:
Nem mondod, hogy kaphatunk gyed-et ha egyetem mellett 0 munkaviszonnyal gyermeket vállalunk. Ez ám a hír!! Köszönöm az infót.
Kár, hogy most végzek. :D (csak vicceltem)
Akik hosszú képzésen vesznek részt pl orvosi azok nem ritkán az egyetem alatt vállalnak gyereket nekik pl jól jön és szerintem érthető is hogy jár ilyen segítség.
Amúgy ösztönzőnek van hogy az egyetem alatt szüljünk ne az egyetem plusz minimum két év után azaz átlag 27 évesen, mert ha tolódik a gyerekvállalás ideje a karrier miatt akkor általában ott nem is vállalnak több gyereket kettőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!