Anyasági támogatás. Jár vagy nem? (Olyan írjon, aki ért is hozzá! )
"Anyasági támogatás
(...) Egyetlen feltételnek kell csupán teljesülnie a folyósításhoz, mégpedig annak, hogy terhesgondozáson legalább négy alkalommal részt vegyen a várandós kismama, illetve, ha koraszülés lépne fel, akkor a négy alkalom helyett elég egy igazolt részvétel is. Összege 2012-ben is változatlan, az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-a, ikrek esetén 300%-a, ami 64.125 Ft-ot, illetve 85.500 Ft-ot jelent, és továbbra sem vonnak belőle adót, járulékot."
Namost.. ha valakinek nincs meg ez a négy pecsét (későn kiderült terhesség, külföldi tatózkodás a terhesség alatt, stb.) akkor semmilyen módon nem kaphat anyasági támogatást? Van rá valamilyen mód, hogy mégis csak kapjon?
A GYES az meg ugye alani jogon jár. Akkor ehhez nem kellenek a pecsétek ugye?
az a nő, aki terhessége alatt legalább 4 alkalommal – koraszülés esetén legalább
egyszer - terhes gondozáson vett részt, kivéve, ha hitelt érdemlően igazolja, hogy a
terhesség időtartama alatt legalább 5 hónapot egybefüggően külföldön tartózkodott;
Amúgy nem ettől leszel teljes jogú anya. Konkrétan ez azért lett kitalalva, hogy pl Kolompar Dzsenifer is eljárjon a terhesség alatti vizsgalatokra
"1x el kell menni a védőnőhöz az már 5 pecsét, meg legalább 1x biztos hogy volt dokinál az már 6 pecsét." Akkor most:
Nekem megvan a papír az ultrahangról (amit most kaptunk) + a védőnő azt mondta, hogy akkor menjünk be hozzá mégegyszer ha megvan az ultrahang és akkor ad kiskönyvet. Akkor ez már így oké is? :O
Nem tudom pontosan, hogy mit takarnak ezek a pecsétek, azért kérdezősködöm ennyit. Mit kellene csinálnia a védőnőnek, hogy meglegyen az az 5 pecsét? És akkor ezekszerint az számít?
én úgy tudom ha tudod igazolni a külföldi tartózkodást nem kell a 4 pecsét!
(csak anno direkt utánanéztem de már elég homályos a dolog, de van megoldás!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!