Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes alatt munkába álló...

Gyes alatt munkába álló anyuka hány órába mehet vissza dolgozni?

Figyelt kérdés
A munkáltató először azt mondta,hogy csak 6-órába mehetek vissza,most meg már ott tartunk,hogy csak 4-órába. Én úgy tudom,hogy 8 órába is visszamehetek,sőt,én kérhetem azt a munkáltatótól,ha nem 8 órába akarnék visszamanni. Most hogy van ez?

#GYES #alatti munka
2015. aug. 6. 12:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem látom értelmét annak,hogy visszavárnak dolgozni,majd másnap kirúgnának....persze minden megtörténhet. :)

De a gyest így is kapom meg úgy is,de hát ki tud megélni a gyesből? Így muszáj vagyok visszamenni.

De a gyes-re hivatkozik a munkáltatóm,hogy amiatt nem tud bejelenteni 8-órába!! Na,csak összejön a végére a teljes sztori. Megkapom a fizetést mintha 8-órába dolgoznék,de csak 4-re jelent be. Nincs veszekedés,nincs semmi,jóban vagyok a főnökeimmel,csak ez a sztori nem stimmel,hogy ne tudnának 8-órába bejelentetni a gyes miatt.

2015. aug. 6. 13:29
 12/14 anonim ***** válasza:

De be tud jelenteni. Szóval ha tényleg csak amiatt akart volna csalni, (és nem amiatt, hogy kevesebbet kelljen az államnak fizetnie utánad), akkor nem kell, nyugodtan bejelenthet 8 órába.

De ami azt a részét illeti a kérdésednek, hogy kötelező-e úgy visszavennie ahogy te dolgozni szeretnél, az nem igaz, hiszen mint írtuk másnap akár fel is mondhat.

2015. aug. 6. 13:34
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm,világos.

Ami azt a részét illeti a kérdésemnek,hogy köteles-e visszavenni.....azt meg hiába írod/írjátok,nem tudom hanyadszorra,hogy nem köteles visszavenni, ilyen kérdésem nem is volt. Ez egyértelmű! Ha nem akar akkor nem vesz vissza.

Itt az első kérdéstől arról volt szó,hogy visszavesznek de nem értem a bejelentés részét.

2015. aug. 6. 14:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Azért tértünk ki rá, mert te kezdted el belekavarni, hogy bele tudsz-e szólni abba, hogy hány órába vegyen vissza. És arra írtuk, hogy azt nem igazán tudod szabályozni, hiszen ha úgy akarja, akkor vissza se vesz. Ennyi.
2015. aug. 6. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!