Hol találok HITELES cikket, információt arról, hogy kirúghat-e a munkáltató (mikor és milyen feltételekkel), ha GYED mellett visszamegyek dolgozni? Valaki tud pontos választ adni ilyen ügyben?
Akkor minek mész vissza?
Amúgy a gyed összegét nem befolyásolja, csak ha kistesót terveztek, azt. Na meg a kifizetendő szabit.
Amúgy ne cikket keress, hanem jogszabályokat böngéssz, de az biztos, hogy csak a fizetés nélküli szabi ideje alatt vagy védett. Ha ezt megszakítod, akkor már nem vagy védett.
Azért mentem volna vissza, mert másfél hónapja személyesen tárgyaltunk arról, hogy VISSZAVESZ. Mindent megbeszéltünk, aztán 4 hét múlva derült ki, hogy mégsem hajlandó munkát adni... de ez lényegtelen.
Ha ő mond fel nekem -tehát kirúgnak-, akkor munkanélkülit sem fogok kapni. Új munkahelyet meg egy bölcsis mellett igen nehéz találni.
Azt sem tudom, hogy ha most megszűnne a munkaviszonyom, akkor a gyedet ugyanúgy kapom? Addig és annyit, amit eddig utaltak?
Igen, a gyedet nem befolyásolja a munkaviszonyod megszűnése.
Egyszerűen akkor ne menj vissza, és addig még megvan a munkaviszony (bár nem sokra mész vele így).
Keress mást, én is ezt teszem, mert én meg nem tudok visszamenni a régi helyemre, hiába szeretnék.
Mennyi idős a pici? És jár már bölcsibe?
Miután megbeszéltem velük, kb. 3 hétig úgy tudtam, hogy a fizetett szabadságomat töltöm. Aztán írtak, hogy mégsem. A főnököm nem írta alá a papírt, amin a fizetetlen szabi megszüntetését kértem.
Igen, jár bölcsibe (amihez kell munkáltatói igazolás, tehát nem jó a munkanélküli segély). Imádja, nagyon szereti!
Sajnos simán felmondhat! Ha visszamész dolgozni, tehát megszünteted a fizetés nélküli szabadságod, utána már nem leszel védett, hiába vagy még gyed-en. A gyededet viszont ez nem befolyásolja. De miért ne kapnál munkanélkülit?
Amúgy meg ha így áll a helyzet, akkor inkább ne menj még vissza szerintem, hanem keress közben más munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!