Augusztusban volt egy éve, hogy munkába álltam. Szerződéssel vettek fel amit mindig újítunk. Ma kiderült, hogy 7 hetes terhes vagyok. Nyilván felbontják a szerződésem, mikor már nem tudok dolgozni. Mit/mennyit kaphatok ilyen esetben?
Újabb butaságot írtál, 81%.
"Ha van 180 bérezett napod akkor abból, ha nem akkor a min. bérből számolják a TGYÁS-t és a GYED-et is."
A tgyást SOHA nem számolják a minimálbérből. A tgyás alapja a tényleges bér, vagy 180 bérezett nap híján a minimálbér KÉTSZERESE (nem a minimálbér!) vagy a szerződés szerinti bér.
A gyedet is csak akkor számolják a minimálbérből, ha nem él a kedvezményszabály, egyébként a tgyás alapja lesz a gyed alapja is.
Kérdező, meddig él most a szerződésed? Lehet esetedben az lenne a legszerencsésebb, ha titkolnád, amíg tudod, és kihúznál egy következő hosszabbítást, aztán meg szülésig sakkoznál az álláskeresésivel. Van rá mód, hogy kapj tgyást, és gyedet, csak kicsit kacifántos :)
Kedves 4.!
Ennyire értesz ezekhez???
Nem tudnál nekem segíteni... én így tettem fel a kérdésem : Lejáró megbízási szerződés, GYED-re jogosultság?
Bocsánat az off-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!