Gyes alatt munkába álló anyuka hány órába mehet vissza dolgozni?
gyes mellett korlátlanul lehet dolgozni. Gyed mellett is.
Csak gyet mellett van korlátozva a munkaidő heti 30 órára.
Ez jó,két ellentétes válasz két perc alatt. Most megy bölcsibe a fiam,2 éves,eddig kaptam gyed-et,most gyest fogok és én úgy tudtam 8-órába is visszamehetek.
Idézek egy cikkből:
"2014 januárjától gyakorlatilag már a gyerek 1 éves korától napi 8 órában dolgozhat a szülő, s mellette kaphatja az adott időszakra járó ellátást. Ez érvényes persze a GYES-re is, azaz lehet mellette teljes munkaidőben dolgozni. Értelemszerűen tehát ha családi napközibe, nyári napközibe, bölcsődébe, óvodába jár a gyerek, és még nincs 3 éves, jár a GYES."
Törvény szerint dolgozhatsz akár 4-6-8 órában is. A munkáltatótól függ. Persze nem vagy köteles elfogadni, fel is mondhatsz.
Sőt, akár már másnap ő is elküldhet, hisz nem vagy védett.
De igenis ellentétesek a válaszok,ugyanis a mai felállás ez:
"A munkáltatónak van egy olyan kötelezettsége, hogy, amennyiben a szülő, a gyermek 1 éves kora után félállásban, illetve részmunkaidőben szeretne dolgozni, úgy köteles ezt a lehetőséget biztosítani a számára."
Tehát-e szerint ha én 8-órába akarok visszamenni,akkor 8 órába kell visszavennie. Én nem azt kérdeztem,hogy a munkáltató köteles foglalkoztatni vagy sem gyes alatt,hiszen várnak vissza,hanem azt szeretném megtudni,hogy bele tudok-e szólni,hogy hány órába vegyenek vissza. E szerint az írás szerint igen,bele tudok szólni! Főleg,hogy azt eddig nem írtam,hogy papíron lenne a 4 vagy 6 óra,de 8-at kell dolgoznom!!! Ezért nem mindegy és azért mert egy böcsis gyerek mellett nem mindegy mennyi szabim lesz,vagy,hogy tudok-e rendes táppénzre jönni amikor beteg.
Tehát ha még valaki olcasná a kommeteket,tegyük tisztába a dolgokat.
Szeptembertől megyek vissza dolgozni,8-órába,de a munkáltatóm azt mondta először,hogy csak 6-órába tud bejelenteni,most meg már ott tartunk,hogy csak 4-órába tud bejelenteni. Ettől függetlenül 8-órába kell dolgoznom. Rá kell erre bólintanom,vagy tudok ellene tenni valamit??
nem lehet, hogy te értetted félre a munkáltatót?
szerintem az lehet a dologban, hogy kevés lóvét zsebel be, így ráül a kifizetésekre kicsit...
egyébként utánad kedvezmény van a munkáltatónak, kevesebb járulékot kell fizetnie 1 évig. ezt említsd meg neki.
és igen, mivel a visszavétel 2. napjától nem vagy védett, akár ki is rúghat, így sajnos bármit megtehet ha te ott szeretnél dolgozni :(
de ha nem csalna akkor 8 órában kell bejelentenie 8 óra munkáért
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!