Hogyan értessem meg a Párommal, hogy ha megyek vissza dolgozni, neki is igencsak be kell segítenie mindenben?
Ősszel megyek vissza dolgozni, lányunk két éves korában, viszont eddig -mind a gyereknevelést, mind a háztartási feladatokat- egyedül végeztem, ő meg dolgozott, hazaért, pihent, aludt. Nem bírom megmagyarázni neki, hogy ez nem maradhat így, ha én is dolgozni fogok, mert képtelenség lesz egyedül mindent megcsinálnom, és kikészülni meg nem akarok, nem is fogok, főleg, hogy majd a kislányunkkal legyek türelmetlenebb, amiért ezer még a dolog.
Köszönöm a segítségeteket előre is!
Egy kétségbeesett anyuka
Nehéz a helyzet, ha ezt magától nem képes felfogni. Plusz valószínű beleszokott a jóba, ha eddig nem kellett semmiben se segítenie.
Én már most is megkèrném, hogy segítsen, ne csak akkor ha már dolgozol.
Beszélj, magyarázd meg mire lenne szükséged. Ha a kérésből nem ért, akkor veszett ügy...
Képzeld, van gyerekem: 2 éves!
Pont ezért kérdeztem. Nálunk gyerek előtt is úgy volt, hogy amíg mindketten dolgoztunk, mindketten kivettük a részünk a házimunkában. Most, hogy én is elkezdtem újra dolgozni, teljesen természetes, hogy amikor a férjem van itthon a fiammal, és épp úgy jön ki, akkor ő főz ebédet, vagy mos ki, tereget... stb. És ő is ugyanolyan minőségi időt tölt a gyerekkel, mint én. Miért furcsa, hogy 2 szülő egyenértékű???
4# voltam
2 het mulva szulok, de a parom nem igazan segit semmiben. Heyek ota mondom neki hogy segitsen atrendezni a nappalit, es nagytakaritast csinalni mielott jon a baba.
Persze semmi nem tortent, igy ma megcsinaltam egyedul, 9 honapos terhesen nagytakaritas, ablakpucolas, butortologatas, o meg persze szamitogepezett.
Es meg a haz tobbi resze hatravan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!