Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ez reális? TGYÁS után GYED...

Ez reális? TGYÁS után GYED sokkal kevesebb?

Figyelt kérdés

Eddig TGYÁS-on voltam, 90.000Ft körül kaptam minden hónapban. Június 23-án járt le, s a bérszámfejtőnk korábban azt mondta, csak 7000-8000Ft-al lesz kevesebb a GYED mint a TGYÁS volt. Most megkaptam az SMS-t a banktól, hogy 57.000Ft ment a számlámra.

Alapból kevésnek tűnik az eddigihez képest, de mivel júniusban járt le a TGYÁS, ebben a hónapban még akkor is hasonló összegét kellett volna kapnom hisz 23-ig TGYÁS-t számoltak, s csak a fennmaradó napokra a GYED-et. Most akkor mi lehet a helyzet? Elronthatták a bérszámfejtést szerintetek?

Köszi a válaszokat

2015. júl. 9. 18:37
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
ja és ezek a netto, készhez kapott összegek
2015. júl. 9. 21:36
 12/25 A kérdező kommentje:
Azon gondolkoztam ahhoz lehet e köze ahhoz, hogy szinte a terhességem elejétől (2014. juni 01.) táppénzen voltam, mert egy régi betegségem miatt veszélyeztetett terhesként voltam nyilvántartva. De akkor a TGYÁS-nak is kisebbnek kellett volna már lennie, nem?
2015. júl. 10. 10:43
 13/25 anonim ***** válasza:

A felsoroltak egyike sem függvénye ennek, csak napok számít, hiszen a csedet napra fizetik. Tehát febr.ban a legkevesebb, 31 napos hónapokban a legtöbb.

Ha megtalálod a határozatot akkor az abban szereplő összeget szorozd fel a napokkal majd szorozd 0,84-el, mivel csedből csak adót vonnak, az lesz a nettó amit kézhez kellett volna kapnod. Ugyanez a gyednél csak 0,74-el szorozd a végét mert abból még 10% nyj is levonódik.

2015. júl. 10. 13:55
 14/25 A kérdező kommentje:
Kiszámoltam, pár forint eltéréssel ez az 57ezres összeg jött ki. De most akkor ez hogy lehet, hogy eddig kaptam jóval többet? Akkor lehet korábban volt elrontva. Már egyáltalán nem értem mi ez az egész.
2015. júl. 10. 14:05
 15/25 A kérdező kommentje:

Februári bérpapíromon pl úgy szerepel hogy

65.765 (TGYÁS)

+60.771 (Alapbér korrekció)

=126.536

Ebből levonások után kaptam: 95.047 Ft-ot

(A levonások felsorolásában szerepel: Adóelőleg, NY.jár.10%, Term.egbizt.jár4% és Pénz.egb.jár. 3% és 1.5% munkaerőpiaci jár.)

Mi ez az alapbér korrekció? S ez így szabályosan van?

2015. júl. 10. 14:40
 16/25 anonim ***** válasza:
Mennyi volt a fizetesed? Ha esetleg joval kevesebb mint netto 95, akkor feltunhetett volna, hogy az sok tgyasnak. Mar en sem ertem mi lehet ez a korrekcio? Miert nem hivod fel oket?
2015. júl. 10. 15:49
 17/25 A kérdező kommentje:

Kevesebb volt a fizetésem legtöbbször, de nagyon változó volt. Volt hogy 100e-t kaptam de volt hogy csak 45e-t. S amikor táppénzre mentem akkor is felhívtam őket, amikor az első nagyobb összeg jött,nehogy tévedés legyen, de azt mondták ez így van jól. (akkor ugy volt egyik hoban nagyobb másikban kisebb összeg volt) Meg is mondták miért de már nemigen emlékszem. Aztán a TGYÁS nem sokkal lett kevesebb, s valahogy azon már nem lepödtem meg. S az ügyintézővel rengeteget beszéltem, segitett a nyomtatványok kitöltésben stb, úgyhogy csak észre kellett volna vennie ha valami nem stimmel. Most is írtam emailt és fel is hívtam az ügyintézőnket de most nem vette fel. Bár rémlik valami hogy pénteken szabadnapja szokott lenni. Elég zavaros a munkahelyem, mert "kölcsönzösen" dolgoztam. Mármint kiadhattak más cégeknek, szóval nem annak dolgoztam akitől a bérem jött és akihez be vagyok jelentve.

Tudod mi a vicces? Hogy pénzügyi ügyintéző vagyok, igaz ilyesmit talán csak anno az iskolában számoltam, de azért elkeserítő hogy ez most teljesen összezavart, egy bonyolultabb adóbevallást meg simán megcsinálok.

2015. júl. 10. 16:13
 18/25 anonim ***** válasza:
Ha le tudod írni, hogy mennyi összeget hoztak ki neked 1 nap csedre majd 1 nap gyedre, akkor jobban tudnánk segíteni, ugyanakkor kellene az is, hogy mindezt mennyi alap figyelembevételével számolták ki?
2015. júl. 11. 10:06
 19/25 A kérdező kommentje:
Már kiszámoltam mindent alaposan. Mint kiderült ezt a bizonyos alapbér korrekciót e hónapban valamiért nem számolták hozzá. Kijött forintra pontosan a kapott összeg enélkül a korrekció nélkül. Azzal együtt kiszámolva pedig a szokásos lenne. A táppénzre kerülésem óta folyamatosan minden hóban megvolt ez a korrekció, átnéztem a bérpapírjaimat. Írtam erről részletes emailt az ügyintézőnknek,remélem hétfőn átolvassa. Jobbára már csak arra lennék kíváncsi hogy mit takar az alapbér korrekció?
2015. júl. 11. 12:51
 20/25 anonim ***** válasza:
Majd ird meg mi lett! Mar en is kivancsi vagyok.
2015. júl. 11. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!