Gyeden vagyok, nincs m. viszonyom (határozott volt) akkor is jár a gyed extra, ha külföldre megyek dolgozni?
marad az itthoni lakcímem, bankszámlaszámom, nem telepedek ki..
a csp-t tudo utalják, mert anno(2014) amikor kint dolgoztam,a kolleganők pont igényelték Németo-tól a különbözetet, itthon meg kapták amit addig is.
17 külföldön nem is gyed van, hanem kinderzuschlag asszem.
németben nekem úgy mondták, hogy ha 4 órában dolgozok (a gyerek nem tudom hány éves koráig)akor 450 Eur-t kapok pluszba, de ezt még akkor kérdeztem, amikor úgy gondoltam ott fogok szülni
az államtól kapnék 450 Eur-t, plusz kint egy 4 órás munka átlag 450 Eur-t fizet, tehát így havonta lenne 900 Eur-m
ami kint olyan kevés, hogy szerintem még ezzel az Elterngeldre is jogosult lennék.szóval akkor itthon mondjam le, illetve gyed után kimehetek, gyest nem igénylek meg.
aúgy nem semmi, hoyg elmentem az EP mellett, úgy kiment a fejemből(ma 18-ig voltak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!