Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ki rúghatnak veszélyeztetett...

Ki rúghatnak veszélyeztetett terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Elég ritka és fúra helyzetbe kerültem..mikor a szerződésemet alá írtam (jan.19-én)még nem tudtam,hogy terhes vagyok azonban pár napra rá kiderült,hogy terhes vagyok!Még most is dolgozom de veszélyeztetettnek mondtak előző vetélés miatt és most gyógyszert is kell szednem!A szerződésemben az áll,hogy határozatlan időtartamú munkaviszonyt létesítettem!Az lenne a kérdésem,hogy a 3-hónapot le kell tudnom,hogy ne rúgjanak ki és el tudjak menni táppénz-re?Még most nem tudják bent a munka helyemen,hogy terhes vagyok a doki azt mondta,hogy szerinte 12-hetesig járhatok dolgozni de ezt nekem kell érezni!És még az lenne a kérdésem,hogy egy külsős cég által vagyok a munkahelyemen mikortól tudnak engem állományba helyezni?Mennyi ledolgozott munkaviszonynak kell lenni?
2015. febr. 23. 19:01
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
2015.09.17
2015. febr. 24. 14:36
 22/42 anonim ***** válasza:

El kell hogy keserítselek, de ha a külföldi munkát beleszámolják is, az 89 nap ha jól számoltam, és ha most kihúzod szülésig a mostani helyeden, akkor is csak 245 napod lesz itt. Az összesen 334 nap, ha a fenti válaszoló jól számolta hogy szeptember 22-re vagy kiírva. Akármit is csinálsz, ez nem lesz meg 365 nap, csak méltányossági alapon tudsz próbálkozni hogy járjon mégis valami, végül is nem sokkal maradsz le a 365 naptól. De ha nem kapod meg méltányosságból, alapesetben így nem fog járni más alanyi jogon mint gyes és családi pótlék, illetve az egyszeri anyasági meg adókedvezmény ha jogosult leszel rá.

De én még mindnig azt mondom, hogy szinte kizárt hogy 17 hetes korodig el tudd titkolni a terhességed, főleg hoyg veszélyeztetett vagy. És gondolj bele abba is, hoyg megéri-e 12 órázni és kockáztatni a babát. Megkérdezhetem hogy mennyire vagy bejelentve? Mert ha ez a 12 órás 2 nap munka-2 szabadnap vendéglátás lenne, amire tippelek, gondolom nem sokra, nem biztos hogy megéri és annyival többet kapnál gyedre mint gyest.

2015. febr. 24. 15:00
 23/42 A kérdező kommentje:
Ez nem vendéglátás hanem gyár és operátor vagyok de be van jelentve a 12-óra!Nagyon el vagyok keseredve mert szülésig semmi pénzem nem lesz(az én részemről)párom fizetése meg nagyon kevés lesz arra a sok mindenre amit be kellesz szereznünk a baba érkezéséig!Max a 22.800ft segély jár nekem de abba se vagyok biztos,hogy az terhesen jár mert semmilyen munkára nem tud küldeni a munkaügyi központ!
2015. febr. 24. 15:21
 24/42 anonim ***** válasza:
Az álláskeresési terhesen is járna ha bejelentkezel a munkaügyi központba, de az maximum 90 napig jár, neked ha megszűnik a munkaviszonyod ilyen rövid ledolgozott idővel akkor szinte csak napokra járna:( Nézz utána hogy az önkormányzat nem ad-e valami segélyt, hátha... Nincs olyan ismerősöd aki be tudna jelenteni a cégébe? Az járható út hogy bejelent bruttó 220.000 Ft-ra te állod a járulékokat 1 hónapi majd elmész táppénzre. Onnantól járulékolni nem kell utánad, te pedig az itt kapott táppénzből tudod állni az egy hónap járulékait. Igy a szülésig ellehetsz táppénzen addig is, ebből a bruttó fizuból havi nettó 100-110.000 ft körüli táppénz jár és a szülés után maximális gyed.
2015. febr. 24. 18:26
 25/42 anonim ***** válasza:
24-es ötlete nem rossz, viszont a 220 ezres fizetés után iszonyú sok járulékot kell fizetni, plusz a táppénz alatt a járulékok 1/3-át! Ha találsz is valakit, aki be tud jelenteni, valószínűleg csak minimálbérrel működik a dolog, és - ha jól értem az anyagi helyzeteteket - akkor is elég nagy teher lesz a járulékok fizetése. Egy minimálbér után kb. 70-80 ezer forint havonta, mert a cégnek nemcsak a munkabérből levont járulékokat kell fizetnie, hanem van ezen felül olyan tétel, ami meg sem jelenik a munkabérben. :(
2015. febr. 25. 00:22
 26/42 anonim ***** válasza:

24-s vagyok. Igen, azt nem is mondtam hogy ez olcsó megoldás:) Szerintem minimálbérrel nem működik, mert olyan kevés ellátás jár rá, hogy azért nem éri meg az egész cécó, az nem sokkal több mit a gyes amit alanyi jogon jár..

Kedves kérdező, nézz utána, kérdezősködj, keress fel egy tb szakértőt, járj utána lehetőségeknek, mi itt ennél többet nem tudunk segíteni, már így is többet agyaltunk rajta hogy hogy lenne neked jó, mint amennyit te utánanéztél babavállalás előtt hogy jó lesz-e így.

2015. febr. 25. 08:08
 27/42 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, meg is szülsz szept. 17-én.

Akkor 2013. szept.17-2015.szept.17 között kell lenni 365 napnak. Ha a csedet 28 nappal előbb kéred, akkor 2013.aug.20. és 2015. aug.20 között kell meglenni, mert a csedet aug.20-tól igényelheted leghamarabb.

Ha előbb kéred a csedet, akkor 2013. szept.29.-2013.dec.27. közötti munkaviszony beleszámít. Ez kb. 3 hónap. 2014-es munkád nem volt bejelentve? Ha nem, akkor az nem számít.

Jelenlegi munkahelyedre jan.19-től vagy bejelentve, tehát ha próbaidő után maradsz, akkor aug. 20-ig lesz 7 hónap munkaviszony itthon és kicsit kevesebb mint 3 hónap munkaviszony külföldről, az így csak 10 hónap.

Ha szülés napjától kéred a csedet, akkor is 11 hónap, ha a 2014-es júliusi munkád nem bejelentett volt. Ha ott bejelentettek, akkor hajszál híján meg lehet a 365 nap.

Ha nem lesz meg, de lesz szüléskor munkahelyed és tényleg 1 hónap fog kb. hiányozni és a párod fizuja kevés, akkor van rá esély, hogy méltányossági alapon kapj csedet és gyedet. Azt tudnod kell, hogy a méltányossági csedet a fizudból számolják, de a méltányossági gyed alapja nem lehet több, a minimálbérnél. Bár, én úgy gondolom, hogy minimálbér után kapott ellátás is jobb, mint a gyes, mert a gyes 25.650 Ft, a minimálbér után kapott gyed meg a duplája, adókedvezmény nélkül 54 ezer Ft. Azért gondolom sok családban nem mindegy, hogy 25 ezer vagy 54 ezer Ft-ot kap ellátásként az anya havonta.

2015. febr. 25. 09:18
 28/42 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is írták a 365 napod semmiképp nem lenne meg szülésig.

A méltányosságira sem sok esélyt látok, de meg lehet próbálni, viszont attól hogy mondjuk kapsz méltányossági csedet,nem biztos hogy a méltányossági gyedet is megkapod, ill. fontos, hogy csednél max a minimálbér 2x.ese lenne az alapod, gyednél pedig a minimálbér. Nem tudom jelenleg mennyi a béred. És én is kétlen, hogy operátorként a 17. hétig tudnál dolgozni és titkolni a terhességet.

2015. febr. 25. 10:05
 29/42 anonim ***** válasza:

Titkolni nem tudná, de miért ne dolgozhatna?

Nálunk hipermarketben egy polcszervizes csaj még 8 hónaposan is dolgozott. Jó, te veszélyeztetett vagy, de nem írtad mivel? Ha volt korábbi vetélésed és azért, akkor tényleg ne dolgozz.

Miért ne lenne esélye a méltányosságira? Kb. 1 hónap hiányozna, arra még van esély, hogy megadják, gondolom a gyerek apja se visz haza 300 ezret.

2015. febr. 25. 10:15
 30/42 anonim ***** válasza:
74%

Azt látom hogy sokan próbáltok segíteni de nem véletlen ilyen a rendszer,ha valaki nem dolgozik eleget akkor ne akarjon utána Csed.et és Gyed.et kapni.

Ezeket az ellátásokat azok kapják akik megdolgoznak érte előtte.

2015. febr. 27. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!