Ki rúghatnak veszélyeztetett terhesség alatt?
El kell hogy keserítselek, de ha a külföldi munkát beleszámolják is, az 89 nap ha jól számoltam, és ha most kihúzod szülésig a mostani helyeden, akkor is csak 245 napod lesz itt. Az összesen 334 nap, ha a fenti válaszoló jól számolta hogy szeptember 22-re vagy kiírva. Akármit is csinálsz, ez nem lesz meg 365 nap, csak méltányossági alapon tudsz próbálkozni hogy járjon mégis valami, végül is nem sokkal maradsz le a 365 naptól. De ha nem kapod meg méltányosságból, alapesetben így nem fog járni más alanyi jogon mint gyes és családi pótlék, illetve az egyszeri anyasági meg adókedvezmény ha jogosult leszel rá.
De én még mindnig azt mondom, hogy szinte kizárt hogy 17 hetes korodig el tudd titkolni a terhességed, főleg hoyg veszélyeztetett vagy. És gondolj bele abba is, hoyg megéri-e 12 órázni és kockáztatni a babát. Megkérdezhetem hogy mennyire vagy bejelentve? Mert ha ez a 12 órás 2 nap munka-2 szabadnap vendéglátás lenne, amire tippelek, gondolom nem sokra, nem biztos hogy megéri és annyival többet kapnál gyedre mint gyest.
24-s vagyok. Igen, azt nem is mondtam hogy ez olcsó megoldás:) Szerintem minimálbérrel nem működik, mert olyan kevés ellátás jár rá, hogy azért nem éri meg az egész cécó, az nem sokkal több mit a gyes amit alanyi jogon jár..
Kedves kérdező, nézz utána, kérdezősködj, keress fel egy tb szakértőt, járj utána lehetőségeknek, mi itt ennél többet nem tudunk segíteni, már így is többet agyaltunk rajta hogy hogy lenne neked jó, mint amennyit te utánanéztél babavállalás előtt hogy jó lesz-e így.
Tegyük fel, meg is szülsz szept. 17-én.
Akkor 2013. szept.17-2015.szept.17 között kell lenni 365 napnak. Ha a csedet 28 nappal előbb kéred, akkor 2013.aug.20. és 2015. aug.20 között kell meglenni, mert a csedet aug.20-tól igényelheted leghamarabb.
Ha előbb kéred a csedet, akkor 2013. szept.29.-2013.dec.27. közötti munkaviszony beleszámít. Ez kb. 3 hónap. 2014-es munkád nem volt bejelentve? Ha nem, akkor az nem számít.
Jelenlegi munkahelyedre jan.19-től vagy bejelentve, tehát ha próbaidő után maradsz, akkor aug. 20-ig lesz 7 hónap munkaviszony itthon és kicsit kevesebb mint 3 hónap munkaviszony külföldről, az így csak 10 hónap.
Ha szülés napjától kéred a csedet, akkor is 11 hónap, ha a 2014-es júliusi munkád nem bejelentett volt. Ha ott bejelentettek, akkor hajszál híján meg lehet a 365 nap.
Ha nem lesz meg, de lesz szüléskor munkahelyed és tényleg 1 hónap fog kb. hiányozni és a párod fizuja kevés, akkor van rá esély, hogy méltányossági alapon kapj csedet és gyedet. Azt tudnod kell, hogy a méltányossági csedet a fizudból számolják, de a méltányossági gyed alapja nem lehet több, a minimálbérnél. Bár, én úgy gondolom, hogy minimálbér után kapott ellátás is jobb, mint a gyes, mert a gyes 25.650 Ft, a minimálbér után kapott gyed meg a duplája, adókedvezmény nélkül 54 ezer Ft. Azért gondolom sok családban nem mindegy, hogy 25 ezer vagy 54 ezer Ft-ot kap ellátásként az anya havonta.
Ahogy előttem is írták a 365 napod semmiképp nem lenne meg szülésig.
A méltányosságira sem sok esélyt látok, de meg lehet próbálni, viszont attól hogy mondjuk kapsz méltányossági csedet,nem biztos hogy a méltányossági gyedet is megkapod, ill. fontos, hogy csednél max a minimálbér 2x.ese lenne az alapod, gyednél pedig a minimálbér. Nem tudom jelenleg mennyi a béred. És én is kétlen, hogy operátorként a 17. hétig tudnál dolgozni és titkolni a terhességet.
Titkolni nem tudná, de miért ne dolgozhatna?
Nálunk hipermarketben egy polcszervizes csaj még 8 hónaposan is dolgozott. Jó, te veszélyeztetett vagy, de nem írtad mivel? Ha volt korábbi vetélésed és azért, akkor tényleg ne dolgozz.
Miért ne lenne esélye a méltányosságira? Kb. 1 hónap hiányozna, arra még van esély, hogy megadják, gondolom a gyerek apja se visz haza 300 ezret.
Azt látom hogy sokan próbáltok segíteni de nem véletlen ilyen a rendszer,ha valaki nem dolgozik eleget akkor ne akarjon utána Csed.et és Gyed.et kapni.
Ezeket az ellátásokat azok kapják akik megdolgoznak érte előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!