Így jár nekem diplomás GYED?
Eddig azt hittem nem jár, de most olvastam ezt a részt:
a gyermek a hallgatói jogviszony fennállása alatt, vagy annak szünetelését, megszűnését követő egy éven belül születik meg
2011 őszi félévem aktív, 2012 tavaszi félévem aktív, 2012 őszim passzív, 2013 tavaszim passzív, a hallgatói jogviszonyom 2013 ősszel szüntették meg, a lányom 2014 június elején született. Jelenleg nappalis vagyok bscn tanulok egyéni tanrenddel.
A passzív félév is szünetelés, nem?
Mert akkor neked az 2012 őszétől kezdődött, és ezek szerint 2013 őszéig kellett volna szülnöd ahhoz, hogy járjon.
Szerintem jár, az én értelmezésem szerint.
Mivel, hallgatói jogviszony szünetelését, megszűnését követő 1 éven belül megszületik a gyerek. A Kérdező lánya a jogviszony megszűnése után 1 éven belül született meg, mivel 2013 őszén szűnt meg és 2014 júniusban szült. Az 1 év 2014 őszén járt le.
Vagy lehet rosszul értelmezem. Itt ami gond lehet, hogy van-e 2 aktív lezárt félév. Nem tudom, hogy a 2011-es félévet beleszámítják-e még? Én a helyedben megkérdezném az OEP-et.
SZÜNETELÉS vagy megszűnés van odaírva, kedves Utolsó...
Amelyik előbb következik be, az számít. Itt a szünetelés volt előbb, és a születésig több, mint egy év telt el.
Mondjuk, azért látszik, hogy mennyire értelmes emberek írnak ide. Leírtam, hogy lehet, hogy rosszul értelmezem, erre rögtön az emberre támadnak és 0%. Bár, csak nevetek, hogy örülnek neki, végre van kit leszólni, mert van aki csak azért jár ide. Na mindegy.
Valószínűleg igazuk van, nem jár, mivel igen, ha a szüneteléstől kezdve kell számolni, akkor nem jár. Bár én írtam, hogy lehet hogy tévedek, de van aki egyből lehurrogott, ezért Kérdez, a Válaszadót intelligenciahiánya miatt és a stílus miatt, ahogy visszaírnak, én azért az OEP-et megkérdezném, mert az a biztos, amit ők mondanak, max. futottál egy kört feleslegesen.
Jó, erre a válaszra is lehet sok fellengzős dolgot írni. De komolyan, hogy rá tudnak harapni valamire, ha kötekedni akarnak, mert sokan tényleg azt várják itt, hogy min lehet csámcsogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!