Jogosult vagyok a diplomás Gyed-re?
Figyelt kérdés
Júniusban érkezik a babám, elméletileg minden feltétel teljesül ahhoz, hogy jogosult legyek a diplomás Gyed-re, DE én még a régi rendszer szerint kezdtem (mi voltunk az utolsó osztály), ami azt jelenti, hogy szakközépiskolába jártam felsőfokú szakképzésre. Így is jár a diplomás gyed, hogy nem egyetemre/főiskolára jártam felsőfokú szakképzésre?2015. jan. 18. 10:04
1/7 anonim válasza:
Van vagy lesz diplomád? Nem? Akkor nem jár diplomás gyed.
2/7 anonim válasza:
Hallgatói vagy tanulói jogviszonnyal rendelkeztél/rendelkezel?
"a gyermek születését megelőző két éven belül államilag elismert felsőoktatási intézmény magyar nyelvű nappali képzésében legalább két félév aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik (a párhuzamosan végzett képzések e tekintetben egy hallgatói jogviszonynak minősülnek);
a gyermek a hallgatói jogviszony fennállása alatt, vagy annak szünetelését, megszűnését követő egy éven belül születik meg;"
3/7 anonim válasza:
nem vagy jogosult mivel felsőfokú szakképzésre jártál nem főiskola/egyetemre. A diplomát ne keverjük már okj-s képzésekkel.
4/7 A kérdező kommentje:
Akkor legyetek kedvesek olvassatok utána, mielőtt leoltani próbáltok. IGEN hallgatói jogviszonyom volt, 1 éven belül szülök 2 félév megvolt, és felsőfokú szakképzésen voltam, amire ugyanúgy jár a diplomás gyed. Erre írtam, hogy megvalósulnak a kért feltételek, csak nem egyetemen/főiskolán tanultam mint ahogy a jelenlegi rendszerben van. Az én esetem jelen esetben egyedinek számít, sajnos az OEP ügyfélszolgálata sem tudott válaszolni a kérdésemre, gondoltam hátha itt ugyanolyan helyzetben van valaki, mint én.
2015. jan. 18. 12:52
5/7 anonim válasza:
Nem olyan régen tett fel valaki egy hasonló képzést. Nem jár, mivel nem felsőoktatási intézmény indította a képzést.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Végre egy hasznos válasz :)
2015. jan. 18. 13:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!