Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Jogosult vagyok bármire is...

Jogosult vagyok bármire is GYES-en kívül?

Figyelt kérdés
Öt éve 2 órás bejelentett állásom van. Mielőtt bárki is belekötne, ápolási díjon vagyok mellette, így ezt tudtam vállalni. Úgy gondolom csak GYES-re lennék jogosult, de azért hátha valaki tud valami okosat mondani. Mert például ha terhesen felmondanék, hónapokig pénz nélkül maradok.
2015. jan. 17. 11:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Tudtommal a jogviszony ideje szempontjából édes mindegy, hogy 6 órás, 8 órás vagy az esetedben 2 órás munkáról van szó, tehát kaphatsz gyedet (már ha nem mondasz fel és a szülés idejében is biztosított leszel).
2015. jan. 17. 12:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, csak kevesebb lenne a GYED, mint a GYES összege (2 órás munka után.) Szóval akkor hiába is lennék biztosított.
2015. jan. 17. 12:03
 3/9 anonim ***** válasza:
19%

Miért lenne kevesebb? Ha nem éri el vkinek a fizuja a minimálbért, de gyed-re jogosult, akkor elvileg a minimálbér után számítják a gyedet, s így az nagyobb lesz mint a gyes.

De ha ilyen hülye vagy, mondj csak fel ahelyett, hogy besétálnál a mák-hoz és rákérdeznél...

2015. jan. 17. 12:09
 4/9 anonim ***** válasza:

jogosult vagy, de nyilván nem fogod "kihasználni" a lehetőséget :)

nem kell felmondanod, mert senki nem fogja a kezedbe nyomni a gyedet. annyi, hogy szülés előtt gyest kell igényelni, plusz cspt fogsz te is kapni.

2015. jan. 17. 12:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Mivel még csak nézelődök a témában, nem fogok besétálni sehova, mert egyelőre nem aktuális. A lehetőségeimre vagyok kíváncsi! Ha aktuális lesz, nem itt fogom természetesen megbeszélni. Utolsó! Igen, én is így gondoltam, mivel nem érné meg, hiába lennék rá jogosult, marad a GYES. De akkor én most (csak elméleti alapon) meddig dolgozhatnék? És ha már nem dolgozok, szülésig kaphatok-e bármilyen juttatást ez a 2 órás munka után is, ha egyszer szülés után a GYES-t szeretném igényelni?
2015. jan. 17. 12:14
 6/9 anonim ***** válasza:
Jogosult vagy így is gyedre, de való igaz, hogyha a minimálbér 2 órás arányos részére vagy bejelentve, akkor a gyessel már jobban jársz. Az nem igaz, hogy akkor a teljes minimálbér után kapod, szép is lenne....
2015. jan. 17. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Terhesség alatt ha már nem dolgozol a táppénz megillet. Az a fizetésed 60%-a.
2015. jan. 17. 12:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Bármeddig dolgozhatsz. Ameddig akarsz, vagy tudsz. Akár szülés napjáig is.
2015. jan. 19. 10:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam. Nem igazán vagyok otthon a témában, és egyelőre még nem is aktuális, csak szeretnék tisztába lenni dolgokkal. Köszi a válaszokat.
2015. jan. 19. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!