Diplomás gyed? Segítenél?
Nyilván azért fontos neki, "kedves" első, mert a gyermek SZÜLETÉSÉT MEGELŐZŐ 1évben kell lennie (2 aktív nappali félév) hallgatói jogviszonynak. Csak, hogy te is felfogd : pl. ha júniusban lediplomázott, és megszünt a hallgatói jogviszonya, a gyermek nem születik meg következő év júniusig, nem jár. de ha májusban megszületik akkor jár. Barátnőm épp így van vele. Ha esetleg túlhordja a babát, nem biztos, hogy jár neki.
Ha jelenleg is hallgató vagy, akkor logikusan nem tudsz "kicsúszni", hiszen a terhesség csak 9hónap. Szerintem ebben az esetben nem csinálnak gondot és kiadják az igazolást.
Bár ha meg abba gondolok bele, hogy én is caak a gyermek születését követően tudtam intézni a GYEDET, TGYAST, akkor nem adják ki. Sajnos ezt a részét pontosan nem tudom. De gyest akkor kell majd intézned, illetve anyaságit sem tudod előre, csp stb...
idén júliusban diplomáztam, a baba február végére várható. mindenképpen beleférek tehát, nem ez a gondom. hanem hogy kitöltik e mielőtt megszületik vagy nem. mert szülés után nehezebb az ilyesmit elintézni. az anyaságit meg a hasonlókat tudom hogy csak utólag lehet, mert kell hozzá a születési anyakönyvi kivonat.
de inkább majd a suliban érdeklődöm, ha arra járok.
kedves 2. válaszoló, köszönöm az értelmes és normális hangvételű válaszodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!