Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Akiknek most járt le a gyed,...

Akiknek most járt le a gyed, és gyest kapnak, hogy tud a család kijönni ennyiből?

Figyelt kérdés
2014. okt. 23. 15:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
84%

Félre ne érts! Egyáltalán nem nevezem semminek a gyerek nevelését. Azt írtam, hogy heti 2-3 nap viszem családi napközibe, akkor értelemszerűen nincs velem.

Én is 3 éves koráig terveztem itthon maradni a kisfiammal, de 2 éves korától azt láttuk, hogy nagyon szereti a gyerektársaságot, ezért is próbáltunk ki egy csanát. Bevált, nagyon szeret menni, így azokon a napokon, amikor nincs velem, megyek a munkahelyemre. Amikor kettesben vagyunk, akkor meg együtt teszünk-veszünk a házban. A kertben állandóan van mit csinálni és ráadásnak még ott van a szüleim hatalmas kertje. Ők örülnek, ha kiviszem az unokát hozzájuk, vigyáznak rá, én meg addig megcsinálok nekik mindent a ház körül és a kertben. A munkám szellemi munka, így jó mellé a fizikai is.

:)

2014. okt. 23. 15:39
 12/27 anonim ***** válasza:
43%

még annyit, ha több gyest kapna az anyuka, akkor más lenne a megítélése?

CSAK AZÉRT, mert az állam ennyit ad, nem fogok előbb visszamenni. erről nem a gyerekem tehet, ne ő igya meg a levét!

8. voltam

2014. okt. 23. 15:39
 13/27 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ez is pont egy olyan téma, ahol erősen megy az adok-kapok, pedig pont senkinek sincsen semmi köze ahhoz, hogy ki miért marad otthon/megy vissza dolgozni. Ráadásul egy család életébe kívülről nem lehet belelátni, ezért kár is pálcát törni afelett, hogy mi miért csinálnak.

Én anyóstól kapom meg állandóan, hogy ingyenélő vagyok, mert otthon vagyok a kisfiammal - karrierista vagyok, mert dolgozni megyek és szegény gyerek majd állandóan beteg lesz a bölcsődében - sznob vagyok, mert nem államiba viszem, hanem csanába. Az elején bántott az állandó kritikája, de mára eljutottam oda, hogy leszarom.

8-as voltam

2014. okt. 23. 15:54
 14/27 anonim ***** válasza:

8-as helyett 11-es.

:)

2014. okt. 23. 15:55
 15/27 anonim ***** válasza:
54%

# 10/12

Többséget otthon nevelték 3 éves korig mégis ilyen szóval nem zen múlik.

Mi direkt tettünk félre már terhesség előtt meg közben és még gyed alatt is erre az időszakra.

2014. okt. 23. 15:56
 16/27 anonim ***** válasza:
55%
Ahogy az előzőek írják,ebből nem lehet megélni.Kislányom jövő hónapban tölti be a 2-őt,és megyek vissza dolgozni.
2014. okt. 23. 15:56
 17/27 anonim ***** válasza:
52%

Jajj,hagyjuk már ezt "a pici még a bölcsihez","az anyja mellett a helye", meg "hogy értelmes ember legyen"!!

Ezt ugye ti se gondoljátok komolyan??Ezzel csak saját magatokat próbáljátok nyugtatni,hogy ti miért is vagytok otthon,és hogy miért ne kelljen dolgozni menni!

2014. okt. 23. 16:06
 18/27 anonim ***** válasza:
59%
Kijövünk így is. Van 3 megtakarításunk, autónk, de nincsenek eget verő igényeink.
2014. okt. 23. 16:06
 19/27 anonim ***** válasza:
39%

Ebben az az érdekes, hogy a 80-as, 90-es években és talán meg a 80-as évek előtt is az anyák 3 évet voltak otthon. Akkor miért nem volt ez akkora tragédia? Most miért bántják azokat, akik 1 vagy 3 évig gyesen vannak és nem dolgoznak mellette, régen is ez volt a jellemző.

Én 80-ban születtem, anyukám több évet dolgozott előtte, mert akkor még nem volt tgyás és gyed, csak gyes. 3 évet volt velem gyesen itthon. Akkor mi van?

Régen, ha bölcsibe adtad volna a gyereket, akkor megszólnak.

Tesóm már 90-ben született, ő után kapott anyu tgyást és gyedet már, de itthon volt vele 3 évet. Igaz apunak másodállása is volt ebben az időben.

Tény, hogy ma már más a helyzet mint a 80-as években, akkor jobban meg lehetett élni, de ne ítélkezzünk már azon, hogy ki dolgozik, meg ki nem!

2014. okt. 23. 16:18
 20/27 anonim ***** válasza:
35%

Kedves 17-es!

Nincs igazad. Van, aki valóban úgy gondolja, hogy egy 2 éves gyereknek az anyja mellett van a helye. Téged ezzel miért bánt? Miért ítélkezel?

Nekem a szomszédban lakó csaj mondogatta állandóan, hogy mennyivel jobb az állami bölcsi, mint a csana. A gyereke állandóan beteg, a köhögése krónikus. A doki szerint nem szabadott volna bölcsibe járatni, vagyis ki kellett volna venni onnan. Sajnos anyagilag nem tehetik meg, hogy otthon maradjon a kisfiúval és a csanát sem tudják megfizetni. Tudom, hogy önigazolása miatt hajtogatja, hogy mennyivel jobb a bölcsi, mint a csana, néha már majdnem odavágom neki a véleményemet, de mégsem teszem, mert nem ismerem a helyzetüket.

Te sem ismered az ide beírókét, akkor miért ítélkezel?

2014. okt. 23. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!