Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyiből meg tud élni egy 3...

Ennyiből meg tud élni egy 3 tagú család?

Figyelt kérdés

A vőlegényem, 73.000ft-ot keres, én pedig a gyest+csp-t kapom majd. Ebből meg lehet élni? A lakás az saját, nem albérlet, nincs rajta hitel, autót nem kell fenn tartani, szóval "csak" rezsire, kajára, öltözködésre és a babára kellene költeni.

Most így alakult sajnos a helyzetünk, remélem nem lesz mindig így.....

10hkm

2011. jún. 19. 18:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Jól beosztva, igen, meg. Persze, meg kell majd gondolni, mire költötök, de nem lehetetlen.

A babaholmit vegyétek meg apránként, akár használtan! Sokkal könnyebb lesz így, mintha egyben akarnátok megvenni a dolgokat! Egy csecsemő nem tudja széthasználni a holmiját, így a használt legtöbbször olyan, mintha új lenne :)

2011. jún. 19. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
Igen, meglehet élni ennyiből.Ahogy előző kedves válaszoló írta.Persze minden forintot meg kell nézni, hogy mire megy.Mi ennél rosszabb körülményekkel indultunk anno.Egy kereset(gyári fizetés 3 műszakban)meg a gyesem és albérletben, és mindketten árvák voltunk.
2011. jún. 19. 18:40
 3/11 anonim ***** válasza:
83%

Ha beosztod,akkor igen. Nem kell a babának új holmikat,vagy extra dolgokat venni. Nem készételt,zacskóslevest,kész szószokat kell venni,hanem otthon főzni. Sok hasznos,takarékos recept található a neten.

A takarításhoz a drága vegyszerek helyett ecetet használj.

2011. jún. 19. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Textilpelenkát használtam,(kézzel mostam) egy csirkét beosztottam két ebédre, száraztésztát magam gyúrtam, olajat felhasználtam kétszer, szappannal tisztálkodtunk , szikkadt kenyeret ledaráltam prézlinek.A szegénységnek nagyon sok fortélya van de majd kitapasztalod.Ja, és sosem kértünk kölcsön.
2011. jún. 19. 18:55
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
És gratulálok!Jó egészséget, és boldogságot kívánok nektek!
2011. jún. 19. 18:57
 6/11 anonim ***** válasza:
79%
Figyelj! Ez nem is annyira kevés... Hidd el, nem ti lesztek az elsők, akiknek ennyiből kell kijönni! Ha ügyes vagy, hamar rájössz, mennyit meg lehet spórolni odafigyeléssel :) Ne bevásárlóközpontban vásárolj, hanem piacon, termelőktől, mosásra mosószódát, öblítésre, tisztításra ecetet, stb... Sok spórolós trükk van ám! Nézz szét a net-en :) Gratulálok a babához!!!!
2011. jún. 19. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kb ennyiből vagyunk,és meg lehet élni,de nagyon nagyon nehéz.Most őszinte leszek,de meg is lehet ám unni nagyon!!!!:( Hogy mindig minden fillért kiszámolsz,nincs nyaralás,nincs kirándulás,nem nagyon van egy fagyizás sem.Csak a 4 fal és az utcai séták....És ahogy nő a gyerek egyre nehezebb:(Apa éjjel nappal oda van azért a sz@ros kis pénzért,én meg mindig egyedül a babával.És próbálom kitalálni ,hogy mit is főzzel ,ami olcsó!!!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ tényleg nehéz!!!!Most nem elkeseríteni akartalak csak sajnos ez az igazság.Oké,hogy nem kell más csak szeretet,de olyan fiatalok vagyunk még....néha többre is vágynánk!

2011. jún. 19. 19:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

A férjem kb. ugyanennyit kap, nekem is csak gyes+családi fog majd járni és mi albérletbe vállaltunk babát.

Úgyhogy ti biztos ki fogtok jönni ennyi pénzből, hiszen kb. 30 ezret máris spóroltatok a bérleti díjon.

2011. jún. 19. 20:08
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Meglehet de figyelni kell mire mikor mennyit költessz!

Férjem 80.000 -ret keres + cs.p és Gyes. ALbérletbe lakunk,ami 60.000 minden hónapban...Szinte mindennap főtt étel van,kislánynak mindene megvan hálaistennek. Nincs fagyizás,mozi álom:D

Használt baba ruhákat lehet olcson kilora venni,szinte tök ujjak, meg megvannak ám a kistrükkjei a spórolásnak:) Idővel rájön az ember,főleg amikor már benne van.

2011. jún. 19. 21:17
 10/11 anonim ***** válasza:

Komolyan müvészek vagytok!

Mi 170 ezer+ 15 ezer kajajegy+ gyes+csp-böl nem tudunk kijönni egy hónapban!

Pedig anyámnál lakunk, napi 1 salátát eszem és semmi mást. Mindjárt sírni kezdek...:(((

Amúgy Budapesten laktok?

2011. jún. 20. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!