Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Akiknek most járt le a gyed,...

Akiknek most járt le a gyed, és gyest kapnak, hogy tud a család kijönni ennyiből?

Figyelt kérdés
2014. okt. 23. 15:06
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
84%
Sehogy. Visszamegyek dolgozni.
2014. okt. 23. 15:17
 2/27 anonim ***** válasza:
66%
Dettó. Ahogy lejárt, mentem is vissza dolgozni. A GYES-ből nem lehet megélni (még az apa teljes fizujával sem), az csak egy kiegészítés.
2014. okt. 23. 15:20
 3/27 anonim ***** válasza:
62%

Pont mint az első.Sehogy,megyek vissza dolgozni azonnal,ahogy lejár a GYED.-em.Vagyis 1 hónap múlva.Már várnak is vissza.

Eddig havi 123 ezer volt a GYED+CSP,azért még megérte itthon ülni,de havi 38 ezerért luxus lenne!!

2014. okt. 23. 15:21
 4/27 anonim ***** válasza:
66%
Az élettársam keres annyit, hogy ez ne legyen probléma. Ráadásul a kisgyerekünket heti 1-2 napra el szoktuk vinni családi napközibe, mert úgy látjuk, hogy nagyon szereti, így én azokon a napokon bemegyek dolgozni, ez is hoz szépen pénzt.
2014. okt. 23. 15:24
 5/27 anonim ***** válasza:
58%

Sajnos mi sem jövünk ki csak a Gyes-ből. Vissza kellett mennem fél állásba dolgozni. Viszont így a gyerkőc ment bölcsibe - a Gyes pont fedezi a havi bölcsi költségét! A félállásom viszont messze nem annyi, mint előtte a Gyed-em volt, szóval még így is nagyon nehezen jövünk ki hó végére.

A teljes állást meg fizikai képtelenségnek tartom összeegyeztetni a 2 éves gyerekkel, akivel előtte 0-24-ben együtt voltam! Kell az átmenet, számomra még ez a határ, ami még belefér. Neki is jót tesz a bölcsi, imádja (csak sokat beteg sajnos), és nekem is jó egy kicsit mással is foglalkozni - viszont nagyon megterhelő szellemileg több helyen is megfelelni az elvárásoknak.

Szerintem ez egy nagyon nehéz, érzékeny időszak az anya életében!

2014. okt. 23. 15:26
 6/27 anonim ***** válasza:
21%

3-as vagyok.

Nekem is keres annyit a férjem,hogy ne kelljen vissza mennem dolgozni,de én nem leszek eltartott feleség,és a pofámról lesülne a bőr,ha itthon ülnék a semmiért!!

2014. okt. 23. 15:27
 7/27 anonim ***** válasza:
54%

4-es vagyok.

Hát én is képtelen lennék itthon ülni egymagamban, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy semmit sem csinálok. Ha itthon vagyok a kisfiammal, akkor vele foglalkozom, a házat rendezem, sok munka van a kertben is és az idős szüleimhez is gyakran járok segíteni. De abban a heti 2-3 napban mindent megcsinálok, mindenhol rend és tisztaság és bevallom, hogy 2 év után hiányzott már a munkám.

2014. okt. 23. 15:31
 8/27 anonim ***** válasza:
62%

a gyerekem nevelését én nem tartom semminek!

mindig is 3 éves koráig terveztem vele itthon maradni. biztos,hogy jobban meg kell nézni, hogy mire költünk, de még túl kicsinek tartom a bölcsihez. ha nagyon nem jönnénk ki, akkor menne oda, de azért nem adom be, mert unatkozom itthon

2014. okt. 23. 15:32
 9/27 anonim ***** válasza:
70%

Mi sem vártuk meg a GYED lejártát, visszamentem dolgozni. Így jár a GYED majd a GYES is a fizetés mellé.

Egyébként minden attól függ, milyen bevétele van még a családnak.

2014. okt. 23. 15:33
 10/27 anonim ***** válasza:
40%

Nekem eleven csak a gyes jàr, mert a külföldi munkàm utàn nem jàrhatott semmi.

Fèrjem keres annyit hogy èpp jól megèljünk. Rólam akkor sülne le a bõr ha nem nevelhetnèm a gyerekm itthon nyugodt körülmènyek között, neki szüksège van ràm hogy èrtelmes felnőtt legyen ne olyan mint a többsèg manapsàg....

2014. okt. 23. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!